ÇOCUKLAR İÇİN BASKETBOLA BAŞLAMA YAŞI

blog yazısı ekle !

ÇOCUKLAR İÇİN BASKETBOLA BAŞLAMA YAŞI

ÇOCUKLAR İÇİN BASKETBOLA BAŞLAMA YAŞI

Basketbola başlama yaşı, oldukça merak edilen ve genellikle eğitimcilerle aileleri karar aşamasında zorlayan bir noktadır. Profesyonel otoriteler, genellikle 8 yaşın altındaki çocuklar için, ileri derecede basketbol teknikleri eğitimini ve ciddi antrenmanları uygun görmemektedirler. Kimi zaman ülke ve bölge şartlarına, basketbol okulları ve koçlarının uygulamalarına, çocukların kişisel ve fiziksel özelliklerine göre bu yaşı 9 ya da 10 olarak belirtenler de olabilmektedir.



Sitemizdeki tüm Basketbol Kurslarına AnkaraSporMerkezleri.com İndirimini Sormayı Unutmayınız !

Ankara Basketbol Kursları FiyatlarıAnkara Basketbol Kursları Fiyatları





Ancak özellikle küçük yaş gruplarında eğitim veren çoğu eğitmen, her spor dalında olduğu gibi, basketbol için de çocuğun yönelim ve yeterliliğini belirleyebilmek amacıyla mümkün olan en erken yaşta çalışmalara başlamasını öngörmektedir. Elbette, bu yaşlarda hiç kimse, çocuktan üstün bir spor becerisi, zorlu fiziki şartlara dayanma kuvveti bekleyememektedir; ancak ailelerin ve öğretmenlerin ihmal edebileceği ayrıntı, çocukların atletik özelliklerinin bu dönemde şekillenmeye başladığı gerçeğidir. Basketbolda profesyonel adımlar atacak sporcu adayları için zaten beklenen en erken yaş 18'dir ancak bu dönemin öncesinde, ister sportif altyapısı, ister kişilik özelliklerine yansıyan olumlu etkiler bakımından doğru atılan adımlar çok büyük önem taşımaktadır.

Herhangi birinin, bir spor dalındaki özel yeteneğinin ortaya kendiliğinden çıkması, mucizevi şekilde bir anda mükemmel beceriler sergilemesi çok mümkün değildir. Özellikle basketbolda, atletik yapısı sağlam olarak şekillenmemiş bir oyuncunun, önemli şut fırsatları yakalayabilmesi; çevikliğini kullanabilmeyi yeterince öğrenemeden, kendisini defanstan kaçırabilmesi olanaksızdır.

Hareket Tekniklerinde Disiplin Aranmayacak Yaşlar

Tüm çalışmaların belli bir düzene uyularak, tecrübeli kişilerin yönlendirmesi altında gerçekleştirilmesi önemlidir. Ancak çocuklar için çok erken dönemlerde, yaklaşık olarak 6 - 9 yaş arasında, sıkı bir disiplin ve yaptırım sistemi uygulanmamalıdır. Ancak, 10 yaşına gelen çocuklar, artık bazı basit ama temel teşkil edecek teknik bilgileri kavramaya ve biraz idman ile geliştirmeye açık haldedirler. Zaten psikolojik yönelimler göz önüne alındığında, bu yaş grubundaki çocukların kavrama, keşfetme yeteneklerinin ön plana çıkabilmesi için, hedef algının eğlenceli bir şekilde, çocuğu bunaltmadan ve ilgi odaklı olarak sunulması gerekir. Genellikle bu yaş grubunda, öğrencilere basit hedefler sunulur, kabiliyetleri izlenir ve üzerinde çalışılan spor dalına olan sevgisi gözlemlenir. Önemli olan olgu, çocuğun fiziksel yeterliliğiyle çatışmayacak sürelerde, mümkün olduğunca hareketliliğinin sağlanması ve enerjisinin ortaya çıkarılmasıdır.

Daha Teknik Çalışmalar İçin Uygun Yaşlar

10 - 13 yaş aralığı ya da ergenlik öncesi dönemde, basketbolun eğlenceli bir spor ve grup aktivitesi olduğu hissi kaybettirilmeden, biraz daha karmaşık teknik çalışmalara, biraz daha ayrıntılı kural bilgilerine geçilebilir. Artık, öğrencilerde öncül bilgileri alarak bir adım öteye taşıma, kendilerince yorumlama ve uygulamaya geçirme özellikleri ortaya çıkmaya başlamıştır. Bu zaman dilimi, çocuktaki atletik yönelimlerin büyük oranda şekillenmeye başladığı dönemdir. Artık, hareketliliğin korunmasının yanı sıra biraz daha teknik hakimiyet gerektiren manevralar çalışılmaya başlanabilir.

Küçük Yaş Gruplarına Yönelik Çalışmaların Diğer Nedenleri

A. Bir çocuğun, hareket halinde topu kontrol edebilmesi beklenmeden önce, topsuz olarak hareket edebilmeyi öğrenmesi gerekir. Basketbol üzerinde çalışacak olan küçük bir çocuk, doğru zamanda durmayı bilmiyorsa, elbette kendisinden top sürerken ya da atış yapacakken durabilmesi gerektiği yerlerde durması talep edilemez. Bir çocuk, zıplayamıyor ya da yaşına uygun şekilde yükseklik kazanamıyorsa, çocuğun örneğin bir sıçrayarak atış (jump shot) yapabilmesi beklenemez; koşarken hız kazanamayan bir öğrenciden, top sürerken diğer rakiplerinden ustalıkla sıyrılmasını ummak da oldukça anlamsız bir hedef olacaktır.

Tanınmış atletik gelişim uzmanı Gray Cook, bu ilerleme süreci için 3 basamaklı bir piramit modelini öne sürmüştür.

  • 1. Basamak "Hareketlilik" temeline dayanır. Bu aşamada, sadece ve sadece koşabilmek, sıçrayabilmek, yanlara doğru açılabilmek, tırmanabilmek, zıplayabilmek, öne ya da arkaya doğru yön değiştirebilmek ya da benzeri manevraların edinimi sağlanmalıdır. Bu temel beceriler, diğer tüm özel tekniklerin altında yatan ana koşullar olduğu için, bu adımın atlanması ya da aceleye getirilmesi gibi bir durum, diğer tüm artçı çalışmaları sekteye uğratabilir.

  • 2. Basamak "Performans" ilkesine önem verir. Antrenmanlar esnasında kullanılacak tüm teknikler, önceki basamağın ardından kişisel performansla sonuca vardırılmaktadır. Artık bu noktada, fiziksel gelişim büyük oranda temellendirilmiş ya da sağlanmış olup; rakiplerle karşı karşıya kalındığında, başvurulacak hareketlerin etkinliği, bireysel gücün kullanımı ile orantılı hale gelmiştir. Bu aşamada tekniklerin uygulanması, fiziksel yeterliliğin kullanımı ve atletik gelişimle birlikte düşünülmelidir.

  • 3. Basamak "Yetenek" olarak belirtilebilir. Birinci ve ikinci basamakların tamamlandığı yerde, "beceri" hakimiyeti başlamaktadır. Örneğin, birinci basamağın gerektirdiği zıplama ve yere iniş gibi temel hareketlilik durumlarını kullanabilen çocuk, eğer kuvvetle sıçramalar gerçekleştirebiliyor ve dengesini koruyabiliyor ise bu durumda ikinci basamağa geçmiş olarak değerlendirilebilir. Ancak, hem kuvvetle sıçrama yapabiliyor, hem dengeli bir şekilde yere inişini gerçekleştirebiliyorken, bu temel özellikleri, örneğin bir smaç (dunk) ya da sıçrayarak atış (jump shot) sırasında uygulayabiliyorsa, bu durumda piramidin üçüncü basamağına gelindiği kabul edilebilir. Bu seviyeden sonraki uygulamalar, artık kişisel yönelim ve becerilere göre kademeli olarak kurgulanabilir.
B. Çocuklar, daha çeşitli hareketleri erken yaşlarda daha kolay kavrayabilirler. İş, yeni hareketler veya bilgiler öğrenmeye geldiği zaman, çocuklar adeta suyu çeken süngerler gibidirler; karşılaşılan farklı öğretilerin hafızaya yerleştirilmesi veya hareketlerin uygulanması için gerekecek ilk adım cesareti, küçük yaşlarda daha çok gözlemlenmektedir. Araştırmalar, fiziksel ve ruhsal gelişimini büyük ölçüde tamamlamış bireylerin, böyle çalışmalarda daha fazla zorlandıklarını ve gerekli azami becerileri daha zorlukla geliştirebildiklerini göstermektedir. Tüm sporcuların, çok genç yaşlarda eğitimlerine başlanması, uzun zamana yayılmış programlara göre kendilerini geliştiren gençlerin ciddi başarılar elde etmesinin temelinde yatan esas neden budur. Basketbola başlama yaşının küçülmesi, fiziksel özelliklerle de yakından ilişkili olabilir.

C. Sporcuların çok yönlü yetiştirilmesi oldukça önemlidir. Oldukça üstün, hatta şaşılacak kadar yeteneğe sahip basketbol okulu oyuncuları, her yaşta yetiştirilebilir ancak bu gibi oyuncuların kabiliyetlerini bir sonraki basamağa taşıyabilmeleri ve gelişmeleri mümkün olmayacaktır. Çünkü ilerlemeyle birlikte gereken atletik yeterlilik bir türlü aynı seviyede geliştirilemeyecektir. Bu yüzden, erken dönemlerde temeli sağlam atılmamış manevraları mükemmel olarak uygulayabilmekten uzak sportif karakterler yaratılmış olur. Herhangi bir teknik, kişilerin olgunluk döneminde dahi teorik ve pratik olarak anlatılabilir ancak hayata geçirilme aşamasındaki mükemmellik sadece ve sadece küçük yaşlarda edinilecek zemine ve disipline bağlı olacaktır.

D. Atletik yetenekler genç yaşlarda koşullandırılmadığı takdirde, değişen ve sertleşen vücut yapısı tüm manevraların uygulanmasını zorlaştıracaktır. Elbette, bir çocuğu herhangi bir spor dalına yönlendirerek, sadece o konuda uzmanlaşmasını beklemek, gelecekteki tüm seçimlerini önceden belirlenmiş bu çalışmalara göre yönlendirmeye zorlamak tamamen yanlış bir davranış olacaktır. Çocukların, küçük yaşlardan itibaren belirli disiplinler üzerinde çalıştırılmalarında temel amaç, onları tek bir alana mahkum etmek değil, bilakis fiziksel gelişimlerine paralel olarak değişecek kas ve kemik yapılarının sınırlayıcı etkilerini olabildiğince yumuşatmak olmalıdır. Daha sonra üzerinde profesyonelliğe kadar uzanılacak alan tercihi ileride değişecek bile olsa, önemli olan, gençlik dönemine kadar esneklik, çeviklik ve atletik değerlerin mümkün olan en üst düzeye çekilebilmesidir. Basketbol için ideal bir yaş, tam olarak telaffuz edilemiyor olsa da, uzmanların yönlendirmesiyle birlikte her çocuğa özel bir başlangıç noktası ve program kolayca belirlenebilir.

E. Yaralanmalardan sakınmak çok önemlidir. Vücudun çok daha dinamik olduğu dönemlerde, hareketlerin temelinde çalışılırken karşılaşılabilecek yaralanmalar ve bunların tolere edilebilmesi yani iyileşme süresinin kısalması daha kolaydır. İlerleyen yaşla birlikte, hem manevraları uygularken karşılaşılacak fiziki yetersizlik hem de öngörülebilecek çeşitli hatalar sonucu yaralanma durumu daha sıkıntılı bir hal alacaktır. Örneğin, küçük yaştan itibaren yeterli esnekliği ve kas gücünü kullanmaya alışmış bir buz pateni sporcusunun, maksimum hızda pistte kayması ya da düşmesi kendisini neredeyse hiç etkilemeyebilir ve sporcu hiçbir şey olmamış gibi kalkarak çalışmasına devam edebilir. Oysa aynı zemin şartlarında, benzer şiddetteki bir darbeye maruz kalan amatör ya da çok iyi eğitilmemiş bir yetişkin için sonuç uzun süreli sakatlıklara kadar uzanabilir. Böyle tüm spor dallarında olduğu gibi, basketbolda da karşılaşılabilecek olumsuzluklar, genç yaştaki eğitimler sayesinden çok daha kolaylıkla, kimi zaman neredeyse hasarsız biçimde atlatılabilir.

Tüm bu bilgiler ışığında değerlendirilebileceği gibi, fiziksel şartlarla sınırlanan olaylarda erken yaşta çalışmaya başlamanın önemi oldukça büyüktür. Ancak bununla birlikte her seviyedeki vücudun kapasitesi bilinmeli, bedenler bilinçsizce zorlanmamalı ve sağlık kriterleri mutlaka göz önüne alınmalıdır. Her spor yapan kişinin profesyonel olarak devam etmesi gibi bir şart olmadığı gibi, özel kimi durumları olan ya da sadece ilgilendiği branşta çalışmak isteyenlere kadar karşılaşılabilecek geniş öğrenci yelpazesi ustalıkla yönetilmelidir. Küçük yaş grupları için, temel vücut fonksiyonlarını ilerletmeye yönelik olan çalışmaların süresi kısa ancak etkin olmalı, bunun yanında gençler seviyesine doğru uzandıkça gerek idman süresi, gerek ısınma hareketleri ve ayrıntılı teknik bilgilere geçişler kademeli biçimde gerçekleştirilmelidir. Önemli olan temel amaç, artan yaşla birlikte gerekecek olan tüm teknik uygulamalara zemin hazırlayacak dayanıklı ve çevik bir bünye yetiştirmektir.

Basketbola başlama yaşı için herhangi bir sınırlandırma bulunmamakla birlikte, ister profesyonel amaçla ister hobi olarak, mümkün olduğunca küçük yaşta eğitimin büyük bir önemi olduğu açıktır.

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulları - Dikmen

Dikmen

Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları %50 İNDİRİM Fırsatından Yararlanmak için ankarasporokulları.net aracılığı ile aradığınızı belirtiniz.Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları önce iyi insan sonra iyi sporcu yetiştirmeyi hedeflemektedir.Amacımız ve Hedef Kitlemiz :
5-17 yaş arası spor yapan gençlerin daha bilinçli spor yapmalarını sağlamak ve tüm kulüplere hazır başarılı, disiplinli, bilinçli altyapı sporcuları yetiştirmek.

5-17 yaş arası spor yapmayan gençleri de Hidayet Türkoğlu önderliğinde spora başlatarak, kendilerine, ailelerine ve ülkesine yararlı sağlıklı bireyler haline getirmek. Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okullarında amaç dostluğu, disiplini, spor yapmanın zevkini, paylaşmayı ve rekabeti zaman içinde çocuklarımıza öğretmektir. Uzman eğitmen, idareci ve antrenörlerimizle, Basketbol ve yaz spor kampında verilecek sosyal ve sportif eğitimler, çocuklarımızın daha sağlıklı bireyler olmaları için destek olacaktır.

Hidayet Türkoğlu Basketbol Okullarında çocuklarımızın tüm fiziksel özellikleri akademisyenler ve uzmanlar tarafından test edilecek ve çıkacak sonuçlara göre hem fiziki performanslarını arttırmak, gelişim süreçlerini hızlandırmak amaçlı antrenman programları ve beslenme programları çıkartılacaktır. Bunun sonrasında ise, tecrübeli antrenörlerden oluşan teknik kadromuz ile, basketbol seviyelerini çok üst seviyelere çıkarma imkanı bulacaklardır. Hidayet Türkoğlu basketbol Okulları yine Türkiye'de ilk defa yetenek seçimi ve performans testleri için Sporttech ekibiyle ortak çalışmaktadır. Yapılacak görsel eğitimler ile de basketbol bilgileri en üst seviyeye çıkartılacaktır...Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları'nda diğer bir amaç ise çocuklarımızın sporcu gibi disiplinli bir hayat yaşamaları için onlara verilecek, beslenme, davranış ve genel kültür dersleridir. Bu konularla ilgili detaylı bilgi için bizi arayabilirsiniz. Ankara Basketbol Kulübü tesislerinde gerçekleştireceğimiz HİDAYET TÜRKOĞLU BASKETBOL OKULUMUZ 4 Aralık 2010 tarihinde başlamıştır. Çalışma programımız Ankara Sorumlumuz Ozan BİLGİLİ tarafından hazırlanmış olup, Ozan BİLGİLİ'nin yakın gözetiminde antrenörlük ve pedagojik formasyon eğitimi almış antrenörlerle uygulanmaktadır. Her sporcunun eğitimi yakından takip edilmekte, bu gelişim düzenli aralıklarla kendisine ve ailesine rapor edilmektedir.

Ozan BİLGİLİ – Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları Ankara Sorumlusu Eğitim:·
Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu – Antrenörlük Eğitimi Bölümü·
Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü – Antrenman ve Hareket Bilimi Kariyer:·
Efes Pilsen Basketbol Okulları·
Tofaş Basketbol Okulları – Kurucu Ortağı·
Five Star Basketball Camp (USA) - Antrenör·
Atılım Üniversitesi – Spor Koordinatörü·
Üniversite Sporları Federasyonu – Organizasyon Kurulu Üyesi·
Üniversite Sporları Federasyonu – İl Temsilcisi Yrd.·
Çankaya Üniversitesi - Antrenör·
Gazi Üniversitesi – Antrenör·
Mülkiye Spor Kulübü – Antrenör·
Ankaragücü SK – Antrenör·
TED Ankara Kolejliler – Antrenör·
Ankara Basketbol Kulübü – Basketbol Şube Sorumlusu

Hizmetlerimiz:·
Spor Psikoloğu
Videolu Eğitim
Lisanslı sporcu olma imkanı
Erkek ve Kız takımlar
Veliler için Kafeterya
Wireless Internet
Her Oyuncuya 1 Top· 8-10 Oyuncuya 1 Antrenör
Antropometrik ve Motorik Testler
Sürekli Sıcak Su
Yaş Kategorilerine Göre Gruplar:
Sabah Grupları: 09:00 – 10:15 1998 – 2001 Doğumlular
10:15 – 11:30 2002 - 2003 Doğumlular
10:15 – 11:30 2009 - 2010 Doğumlular
11:30 – 12:45 2007 - 2008 Doğumlular
12:45 – 14:00 2004 - 2005 - 2006 Doğumlular
14:00 – 15:15 2007 Doğumlular
15:15 – 16:30 2004 - 2005 - 2006 Doğumlular
16:30 - 17:45 2007 - 2008 - 2009 Doğumlular
5-17 Yaş arası Kız Erkek tüm çocuklara açıktırdevamını oku...
Adres: Ayrancı Aysel Yücetürk Anadolu Lisesi - (Dikmen polisevi kavşağı Shell benzinlik Arkası.) Selimiye caddesi 23/B Dikmen-Ankara

Atakule Spor Kulübü Esat

Çankaya

devamını oku... Adres: Tunalı Caddesi No:2 Çankaya - Ankara

Atakule Spor Akademisi

Çankaya

Serüvenimiz 2005 yılında Çankaya Spor Kulübü adı altında başlayıp, 2009 yılından itibaren Atakule Basketbol Akademisi olarak devam etmektedir. 6 – 17 yaş aralığında öğrencilerimize basketbol, voleybol, jimnastik ve futbol branşlarında hizmet vermekteyiz. Çocuklara, dostluğu, iyi iletişim kurmayı, takım ruhuyla çalışmayı, paylaşmayı, spor yapmanın disiplinini aşılayarak, hayatlarının her alanında kullanabilecekleri bir yaşam tarzı kazandırmayı amaçlamaktayız. Atakule Spor Akademisi olarak; küçük yaşlarda disiplinli hareket etmeyi, takım içinde var olmayı tecrübe eden çocukları, ilerde seçecekleri mesleklerde de bir adım önde olma düşüncesiyle yetiştirmekteyiz. Antrenman faaliyetlerimizin dışında öğrencilerimizin ders çalışmaları ve kitap okumaları için zaman ve mekan yaratmaya çalışarak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya ve hedeflerini gerçekleştirmeleri yönünde teşvik etmekteyiz. Kulüp takımlarımızın düzenli olarak yurt dışına turnuvalara katılmaları, çocuklarımızın hem eğitimsel hem de kültürel olarak gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Özel turnuvalarda ve resmi altyapı liglerinde lisanslı oyuncu olarak oynamalarına imkan sağlayarak, 15 kişilik antrenör kadromuzla, çocuklarımızı kendine güvenen, takım ruhuyla hareket edebilen, paylaşmanın gücünü anlayan ve spor disiplini kazanmış bireyler haline gelmeleri için çalışmaktayız.

http://www.atakulesporakademisi.com/
devamını oku...
Adres: Çankaya

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Çaba Akademi

Yenimahalle

Çaba Akademi'de Basketbol, Voleybol ve Cimnastik Spor Okulu ve Takım antrenmanlarımız devam ediyor.

Çaba Akademiye ait Türkiye'nin ve Ankara'nın en büyük ve modern Spor Eğitim Merkezlerinden biri olan tesisimizde uzman eğitmen kadromuz ile faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

Tesisimizde,
- 2 adet olimpik ölçülerde basketbol/volaybol sahası
- 1 adet tam donanımlı Bireysel Basketbol Antrenman Salonu
- 3 sahada toplam 12 basketbol potası
- Tam donanımlı ve ferah bir Cimnastik Salonu
- Atletik performans ve kondisyon merkezi
- 7 adet bağımsız soyunma odası
- Maç analizi ve video izleme odası
- Antrenmanları takip edebileceğiniz keyifli Cafe

ile 2600 m2 kapalı alanda çocuklarımıza nezih ve sıcak bir ortamda spora başlatmak ve spor yaptırmak için bütün imkanları sağladık.

Çaba Akademi tesisimizi ziyaret ederek ücretsiz deneme antrenmanlarımıza katılabilirsiniz.devamını oku...
Adres: Macun Mahallesi 201. Cadde No:3 Yenimahalle-Ankara

Meydan Basketbol Akademisi

Çayyolu

devamını oku... Adres: Koru Mahallesi 2628. Sokak 75. Yıl Anadolu Lisesi Spor Salonu Çayyolu-Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulu - Oran

Oran

devamını oku... Adres: Hayri Çeçen Sokak No:4 Çankaya - Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Filenin Sultanları Voleybol Okulları - Bilkent

Bilkent

devamını oku... Adres: Üniversiteler Mahallesi İhsan Doğramacı Bulvarı No:3 Sport İnternational Bilkent-Ankara

Cedi Osman Academy Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: Yeşilova Mahallesi 4016 Caddesi 2/3 Eryaman - Ankara

Başkent İz Spor Kulubü

100. Yıl

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1539. Sokak No:12 (Berfo Ana Parkı İçi) 100.Yıl - Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulları - Bilkent

Bilkent

devamını oku... Adres: Üniversiteler Mahallesi İhsan Doğramacı Bulvarı No:3 Sport İnternational Bilkent-Ankara

Fenerbahçe Spor Okulları Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: 1. Meşrutiyet Caddesi Nacit Avcı Sokak No:1 Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonu Etimesgut - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Yeni Ufuklar Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Tunahan Mahallesi 211. Cadde No:12 Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eryaman - Ankara

Atılım Basketbol Akademi

İncek

devamını oku... Adres: Kızılcaşar Mahallesi Atılım Üniversitesi Spor Salonu İncek-Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulu - İncek

İncek

devamını oku... Adres: Iğdır Caddesi No:13 Çankaya - Ankara



Sitemizdeki tüm Basketbol Kurslarına AnkaraSporMerkezleri.com İndirimini Sormayı Unutmayınız !

Ankara Basketbol Kursları FiyatlarıAnkara Basketbol Kursları Fiyatları