EGZERSİZ YÖNTEMLERİ

blog yazısı ekle !

EGZERSİZ YÖNTEMLERİ

Hangi egzersiz yöntemini seçmeniz gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşayabilirsiniz. Öncelikle karar vermeniz gereken ne için egzersiz yapacağınız olmalıdır. Eğer buna karar verirdiyseniz spor yapmaya hazırsınız demektir.



Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulları - Dikmen

Dikmen

Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları %50 İNDİRİM Fırsatından Yararlanmak için ankarasporokulları.net aracılığı ile aradığınızı belirtiniz.Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları önce iyi insan sonra iyi sporcu yetiştirmeyi hedeflemektedir.Amacımız ve Hedef Kitlemiz :
5-17 yaş arası spor yapan gençlerin daha bilinçli spor yapmalarını sağlamak ve tüm kulüplere hazır başarılı, disiplinli, bilinçli altyapı sporcuları yetiştirmek.

5-17 yaş arası spor yapmayan gençleri de Hidayet Türkoğlu önderliğinde spora başlatarak, kendilerine, ailelerine ve ülkesine yararlı sağlıklı bireyler haline getirmek. Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okullarında amaç dostluğu, disiplini, spor yapmanın zevkini, paylaşmayı ve rekabeti zaman içinde çocuklarımıza öğretmektir. Uzman eğitmen, idareci ve antrenörlerimizle, Basketbol ve yaz spor kampında verilecek sosyal ve sportif eğitimler, çocuklarımızın daha sağlıklı bireyler olmaları için destek olacaktır.

Hidayet Türkoğlu Basketbol Okullarında çocuklarımızın tüm fiziksel özellikleri akademisyenler ve uzmanlar tarafından test edilecek ve çıkacak sonuçlara göre hem fiziki performanslarını arttırmak, gelişim süreçlerini hızlandırmak amaçlı antrenman programları ve beslenme programları çıkartılacaktır. Bunun sonrasında ise, tecrübeli antrenörlerden oluşan teknik kadromuz ile, basketbol seviyelerini çok üst seviyelere çıkarma imkanı bulacaklardır. Hidayet Türkoğlu basketbol Okulları yine Türkiye'de ilk defa yetenek seçimi ve performans testleri için Sporttech ekibiyle ortak çalışmaktadır. Yapılacak görsel eğitimler ile de basketbol bilgileri en üst seviyeye çıkartılacaktır...Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları'nda diğer bir amaç ise çocuklarımızın sporcu gibi disiplinli bir hayat yaşamaları için onlara verilecek, beslenme, davranış ve genel kültür dersleridir. Bu konularla ilgili detaylı bilgi için bizi arayabilirsiniz. Ankara Basketbol Kulübü tesislerinde gerçekleştireceğimiz HİDAYET TÜRKOĞLU BASKETBOL OKULUMUZ 4 Aralık 2010 tarihinde başlamıştır. Çalışma programımız Ankara Sorumlumuz Ozan BİLGİLİ tarafından hazırlanmış olup, Ozan BİLGİLİ'nin yakın gözetiminde antrenörlük ve pedagojik formasyon eğitimi almış antrenörlerle uygulanmaktadır. Her sporcunun eğitimi yakından takip edilmekte, bu gelişim düzenli aralıklarla kendisine ve ailesine rapor edilmektedir.

Ozan BİLGİLİ – Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları Ankara Sorumlusu Eğitim:·
Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu – Antrenörlük Eğitimi Bölümü·
Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü – Antrenman ve Hareket Bilimi Kariyer:·
Efes Pilsen Basketbol Okulları·
Tofaş Basketbol Okulları – Kurucu Ortağı·
Five Star Basketball Camp (USA) - Antrenör·
Atılım Üniversitesi – Spor Koordinatörü·
Üniversite Sporları Federasyonu – Organizasyon Kurulu Üyesi·
Üniversite Sporları Federasyonu – İl Temsilcisi Yrd.·
Çankaya Üniversitesi - Antrenör·
Gazi Üniversitesi – Antrenör·
Mülkiye Spor Kulübü – Antrenör·
Ankaragücü SK – Antrenör·
TED Ankara Kolejliler – Antrenör·
Ankara Basketbol Kulübü – Basketbol Şube Sorumlusu

Hizmetlerimiz:·
Spor Psikoloğu
Videolu Eğitim
Lisanslı sporcu olma imkanı
Erkek ve Kız takımlar
Veliler için Kafeterya
Wireless Internet
Her Oyuncuya 1 Top· 8-10 Oyuncuya 1 Antrenör
Antropometrik ve Motorik Testler
Sürekli Sıcak Su
Yaş Kategorilerine Göre Gruplar:
Sabah Grupları: 09:00 – 10:15 1998 – 2001 Doğumlular
10:15 – 11:30 2002 - 2003 Doğumlular
10:15 – 11:30 2009 - 2010 Doğumlular
11:30 – 12:45 2007 - 2008 Doğumlular
12:45 – 14:00 2004 - 2005 - 2006 Doğumlular
14:00 – 15:15 2007 Doğumlular
15:15 – 16:30 2004 - 2005 - 2006 Doğumlular
16:30 - 17:45 2007 - 2008 - 2009 Doğumlular
5-17 Yaş arası Kız Erkek tüm çocuklara açıktırdevamını oku...
Adres: Ayrancı Aysel Yücetürk Anadolu Lisesi - (Dikmen polisevi kavşağı Shell benzinlik Arkası.) Selimiye caddesi 23/B Dikmen-Ankara

Atılım Basketbol Akademi

İncek

devamını oku... Adres: Kızılcaşar Mahallesi Atılım Üniversitesi Spor Salonu İncek-Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulu - İncek

İncek

devamını oku... Adres: Iğdır Caddesi No:13 Çankaya - Ankara

Filenin Sultanları Voleybol Okulları - Dikmen

Dikmen

devamını oku... Adres: Ayrancı Aysel Yücetürk Anadolu Lisesi - (Dikmen polisevi kavşağı Shell benzinlik Arkası.) Selimiye caddesi 23/B Dikmen-Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Fenerbahçe Spor Okulları Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: 1. Meşrutiyet Caddesi Nacit Avcı Sokak No:1 Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonu Etimesgut - Ankara

Atakule Spor Kulübü Esat

Çankaya

devamını oku... Adres: Tunalı Caddesi No:2 Çankaya - Ankara

Başkent İz Spor Kulubü

100. Yıl

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1539. Sokak No:12 (Berfo Ana Parkı İçi) 100.Yıl - Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Atakule Spor Akademisi

Çankaya

Serüvenimiz 2005 yılında Çankaya Spor Kulübü adı altında başlayıp, 2009 yılından itibaren Atakule Basketbol Akademisi olarak devam etmektedir. 6 – 17 yaş aralığında öğrencilerimize basketbol, voleybol, jimnastik ve futbol branşlarında hizmet vermekteyiz. Çocuklara, dostluğu, iyi iletişim kurmayı, takım ruhuyla çalışmayı, paylaşmayı, spor yapmanın disiplinini aşılayarak, hayatlarının her alanında kullanabilecekleri bir yaşam tarzı kazandırmayı amaçlamaktayız. Atakule Spor Akademisi olarak; küçük yaşlarda disiplinli hareket etmeyi, takım içinde var olmayı tecrübe eden çocukları, ilerde seçecekleri mesleklerde de bir adım önde olma düşüncesiyle yetiştirmekteyiz. Antrenman faaliyetlerimizin dışında öğrencilerimizin ders çalışmaları ve kitap okumaları için zaman ve mekan yaratmaya çalışarak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya ve hedeflerini gerçekleştirmeleri yönünde teşvik etmekteyiz. Kulüp takımlarımızın düzenli olarak yurt dışına turnuvalara katılmaları, çocuklarımızın hem eğitimsel hem de kültürel olarak gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Özel turnuvalarda ve resmi altyapı liglerinde lisanslı oyuncu olarak oynamalarına imkan sağlayarak, 15 kişilik antrenör kadromuzla, çocuklarımızı kendine güvenen, takım ruhuyla hareket edebilen, paylaşmanın gücünü anlayan ve spor disiplini kazanmış bireyler haline gelmeleri için çalışmaktayız.

http://www.atakulesporakademisi.com/
devamını oku...
Adres: Çankaya

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulu - Oran

Oran

devamını oku... Adres: Hayri Çeçen Sokak No:4 Çankaya - Ankara

Cedi Osman Academy Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: Yeşilova Mahallesi 4016 Caddesi 2/3 Eryaman - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Ada Yüzme Kursu

Çukurambar

devamını oku... Adres: Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:43/1 ( Sportif Yaşam Kulübü İçi ) Çukurambar-Ankara

Non Stop Sports Center

Çayyolu

Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankaradevamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

İkra Spor Kulübü - Çakırlar

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Filenin Sultanları Voleybol Okulları - Bilkent

Bilkent

devamını oku... Adres: Üniversiteler Mahallesi İhsan Doğramacı Bulvarı No:3 Sport İnternational Bilkent-Ankara


Egzersiz seçimi nasıl yapılmalı

Yöntemler arasında aerobik, kilo verme, yoga, esneme yönelik ve daha birçok egzersiz türü mevcuttur. Egzersiz yöntemini seçmek kişinin tamamen kendisiyle ilgilidir. Neye ihtiyacınız olduğu ve hangi yönteme ilgi duyduğunuz başlangıç için iki önemli faktördür. Örnek vermek gerekirse aerobik egzersizleri vücudunda fazla kilo olduğunu düşünen insanların bu fazla kilolardan kurtulmak ya da kardiyovasküler dayanıklılığını arttırmak için tercih ettikleri bir yöntemdir. Ağırlık çalışmak ya da direnç egzersizleri yapmak kas büyütmek, kasları daha etkili ve güçlü hale getirmek için yapılır. Yoga ise zihin beden koordinasyonunu sağlamak, enerji dengesini kurmak ve insanın kendi bedenine karşı farkındalık kazanması için öne çıkan dallardan biridir.

Egzersiz yöntemlerinde ki olanaklar yoga, ağırlık sporu ya da aerobik ile bitmez. Bütün egzersiz yöntemlerinin isimlerini yazmak bile oldukça uzun bir zaman alır. Değişen ve gelişen dünyayla beraber teknoloji gibi sporda da yenilikler keşfedilmektedir. Hala bir sır gibi görülen insan vücuduna dair yapılan her keşif ise yeni bir egzersiz yöntemine kapı aralayabilir.

Öyleyse neden bunlardan birini öğrenmeye başlamıyorsunuz? Yapmanız gereken sadece pratik. Bol bol pratik. Spor yapmış olmak için maraton koşabilmek, 400 kilo ağırlık kaldırabilmek, ayak parmaklarınızın üzerinde dengede durabilmeniz gerekmiyor. Elbette bunları da yapabilirsiniz. Ancak öncelikle bir yerden çalışmaya başlamak gerekiyor. Önemli nokta şu ki herhangi bir egzersiz yönteminde profesyonel olmanız gerekmiyor. İlk başta ihtiyacınız olan farkı antreman türlerini öğrenmek.

Hangi egzersiz programını seçerseniz seçin eninde sonunda olabilecek iki şey vardır. Birincisi, vücudunuz seçtiğiniz egzersiz yöntemine adapte olacaktır ve ilerledikçe sonucun başladığınız zamandan çok farklı olduğunu göreceksiniz. İkincisi ise seçtiğiniz egzersiz yönteminin sağlığınıza sandığınızdan daha fazla etkili olduğudur. Daha esnek, daha çevik, daha güçlü olduğunuzu fark edeceksiniz.

Mutlaka Pilates yapın

Eğer kas gücü üzerine egzersiz yapıyorsanız Pilates size basit görünebilir. Ancak Pilates egzersizlerini hafife almayın. Pilates ufak tefek insanların ve kadınların tercih ettiği bir spor dalı gibi görünüyor. Pilates bedeninizdeki gerçek uyumu sağlayacak nadir egzersizlerdendir. Pilates zihin ve beden arasındaki doğru koordinasyonu sağlarken vücudunuzda hiç çalıştırmadığınız kasları çalıştırmanıza yardımcı olacaktır. Dövüş sanatlarıyla ilgilenen sporcuların bazıları ellerine ağırlık alarak bir süre boyunca Pilates topu üzerinde denge çalıştıklarını bilinir.

Sonuç olarak herkes için mükemmel olan bir egzersiz yöntemi yoktur. Bazı insanlar sporsal faaliyetlerde daha iyi olabilirler, çalışmaları daha başarılı olabilir ama bu sizin yeni deneyimler ve yeni egzersizler keşfedemeyeceğiniz anlamına gelmez. Ankara bölgesinde bir spor salonuna başvurarak yeni olasılıklara kendinizi açmanız önünüzde ki günlerinizi sağlıklı, mutlu ve güçlü geçirmenizi sağlayacaktır.