FUTBOL İLE KİLO VERMENİN 5 YOLU

blog yazısı ekle !

FUTBOL İLE KİLO VERMENİN 5 YOLU

Futbol hem izlemesi hem de oynaması zevkli olan en güzel sporlardan birisidir. Birçok kişi maç izlemeyi sevdiği gibi düzenli olarak da futbol maçı yapmaktadır. Futbol insan vücuduna oldukça faydalı olan bir spordur. Futbolun insan vücuduna olan en büyük faydalarından biriside kilo vermeye yardımcı olmasıdır. Futbol ile kilo vermenin beş yolu ile rahatlıkla kilo vermeye başlayabilirsiniz.

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Mehmet Emin Resulzade Spor Kulübü

Çukurambar

Eğlenceli ve dolu dolu antrenmanlar, hem kişisel gelişim hem takım odaklı özel çalışmalar, her yaş grubu için eğitsel oyunlar. Mehmet Emin Resulzade Spor kulübü olarak Voleybol, Basketbol, Futbol kız - erkek antrenmanlarımız başlamıştır.devamını oku... Adres: Öğretmenler Caddesi 1472 Sokak Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi Çukurambar-Ankara

Gorilbey Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Esat Caddesi No:115 Çankaya - Ankara


Kilo vermek isteyenler kendileri için en uygun olan sor dalını aramaya başlarlar. Özellikle çok yoğun olarak çalışan kişiler zamanları kısıtlı olduğu için her sporu yapamazlar. Futbol, zamanı kısıtlı olan kişilerin haftada bir sefer 90 dakika zaman ayırarak rahatlıkla yapabileceği bir spordur. Futbol oynarken bütün vücut çalıştığı için haftada bir sefer yapılması kişi için yeterli olmaktadır. Futbol oynarken sürekli olarak koşmak gerekir. Tempolu bir şekilde koşulması ayak kaslarını çalıştırır. Ayak kaslarının çalışması hem kasların güçlenmesine hem de burada bulunan yağların erimesine yardımcı olur. Futbol oynamaya başlamadan önce çeşitli egzersizler yapılmaktadır. Bu egzersizler kolları ayakları ve karın kaslarını çalıştırır. Karın bölgesinde fazla kiloları bulunanlar bu egzersizlere devam ettikleri sürece kısa sürede karın bölgesinde bulunan yağlarda da azalma görülür. Kollarda aktif olarak çalıştığı için kol kasların güçlenir ve kol bölgesindeki yağlar erirken kollarda sarkmalar meydana gelmez. Futbol oynayan bir kişi sağlık beslenmeyi de öğrenir. Sağlıklı spor yapabilmek ve sağlıklı kilo vermek için beslenmekte oldukça önemlidir. Futbol oynayan kişi kaybettiği enerjiyi geri kazanmak için sağlıklı yiyeceklerle beslenmelidir. Bu sağlıklı yiyecekleri içeren kişiye uygun bir diyet listesi hazırlanmalıdır. Hazırlanan bu diyet listesine uyan ve düzenli olarak da futbol oynayan bir kişi kısa sürede istediği kiloya ulaşabilir. Futbol oynayarak kilo vermek için illaki bir kursa yazılmanıza gerek yoktur. Arkadaşlarınız ile oluşturacağınız bir takım ile haftada bir sefer düzenli olarak maçlar yapabilirsiniz. Ankara gibi büyük şehirlerde artık her mahallede bir halı saha bulunmaktadır. Bu halı sahaya giderek arkadaşlarınızla hem güzel vakit geçirebilirsiniz hem de futbol oynayarak kısa sürede istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.