FUTBOL KURSU SEÇERKEN DİKKAT EDİLECEK 5 HUSUS

blog yazısı ekle !

FUTBOL KURSU SEÇERKEN DİKKAT EDİLECEK 5 HUSUS

Futbol, Ankara başta olmak üzere ülkemizde en fazla sevilen ve en yaygın olarak yapılan spor dalıdır. Futbola karşı duyulan bu yoğun ilginin neticesinde de çok sayıda futbol kursları açılmaktadır. Bu yazımızda futbol kursu seçerken dikkat edilmesi gereken 5 husus nedir? Bu sorunun cevabını yazacağız.



Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Gorilbey Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Esat Caddesi No:115 Çankaya - Ankara

Mehmet Emin Resulzade Spor Kulübü

Çukurambar

Eğlenceli ve dolu dolu antrenmanlar, hem kişisel gelişim hem takım odaklı özel çalışmalar, her yaş grubu için eğitsel oyunlar. Mehmet Emin Resulzade Spor kulübü olarak Voleybol, Basketbol, Futbol kız - erkek antrenmanlarımız başlamıştır.devamını oku... Adres: Öğretmenler Caddesi 1472 Sokak Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi Çukurambar-Ankara


  • 1.Futbol kursu seçilirken, futbol antrenmanlarının fiziksel olarak kaliteli bir şekilde uygulandığından emin olmak gerekir. Futbol kursunda eğitim verecek olan antrenörün Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu olması şarttır. Kurslarda antrenörlük yapan kişinin antrenörlük bölümü mezunu olmasının iyi bir avantaj olduğunu unutmamak gerekir. Ancak kursa kayıt yapmadan önce antrenörden deneme antrenman istemenizi öneriyoruz. Kaliteli bir antrenman için antrenör faktörü çok önemlidir. Bu sebeple öncelikle gözlem yapmanızı ve sonrasında karar vermenizi öneriyoruz
  • 2.Futbol kursunun konumu da önemlidir. Futbol kursuna gitmek için antrenmanın neredeyse iki katı kadar zaman harcamak, motivasyonunuzu düşürecektir. Yorucu ve uzun geçen iş günü sonrası ya da okul sonrası kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir kurs sizi futbol kursuna gitme konusunda olumlu etkileyecektir.
  • 3.Futbol kursu seçerken kullanılan ekipmanların kalitesine ve tipine de dikkat etmekte fayda vardır. Ekipmanların yeterliliğinin yanı sıra kalitesi de önemlidir.
  • 4.Futbol kursu seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise hijyendir. Dinlenme ve soyunma odalarının temiz, güvenli ve konforlu olması önemlidir. Duş alınan alanın hijyenik olması, eşyaların koyulduğu dolağpların güvenli olduğundan emin olmak gerekir.
  • 5.Futbol antrenmanlarında pedagojik ve eğitici metodların da kullanılması önemlidir. Futbol kursu seçerken bilginin önemini unutmamakta fayda vardır. Futbol kursunda ayrıca psikososyal ve eğitimsel programların uygulanıyor olması da dikkat edilmesi gereken bir diğer husus olarak karşımıza çıkmaktadır.
Çocuk gelişiminde büyük önem taşıyan futbol sporu için seçilecek kurslar çocukların futbola karşı olan motivasyonlarını etkileyen en önemli faktördür. Öncelikli olarak antrenör seçimi ve diğer hususların doğru seçilmiş olması çocukların da istek ve hevesini artırarak, antrenmanlardan daha yüksek verim alınmasında da etkili olacaktır.