FUTBOLU TEHLİKELİ YAPAN 3 NOKTA

blog yazısı ekle !

FUTBOLU TEHLİKELİ YAPAN 3 NOKTA

Her spor dalının kendine göre tehlikeleri vardır. Futbol eğlenceli ve sevilen bir spor olsada futbolun da kendine göre tehlikeleri vardır. Futbolun hem oynayan futbolcu açısından hem de izleyen kişi açısından zararları vardır. Futbolu tehlikeli yapan 3 nokta ile futbolun zararlı yanlarını açıklamaya çalışalım. Futbol kadın erkek olsun herkesin oldukça çok sevdiği bir spor dalıdır.



Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Mehmet Emin Resulzade Spor Kulübü

Çukurambar

Eğlenceli ve dolu dolu antrenmanlar, hem kişisel gelişim hem takım odaklı özel çalışmalar, her yaş grubu için eğitsel oyunlar. Mehmet Emin Resulzade Spor kulübü olarak Voleybol, Basketbol, Futbol kız - erkek antrenmanlarımız başlamıştır.devamını oku... Adres: Öğretmenler Caddesi 1472 Sokak Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi Çukurambar-Ankara

Gorilbey Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Esat Caddesi No:115 Çankaya - Ankara


Birçok kişi futbol maçlarını izlemenin yanında futbol oynamayı da sevmektedir. Düzenli olarak futbol maçı yapmak sağlık açısından faydalıdır. Ama futbol oynarken oluşan sakatlanmalar ve yaralanmalar ciddi sonuçlara neden olabilir. Futbol sırasında sürekli olarak tempolu bir şekilde koşulmalıdır. Bu koşma esnasında kişinin bileği burkularak kişi düşebilir. Bu burkulma, düşme sırasında eklem ve dizlerde hasarlar meydana gelebilir. Bu sakatlıklar kısa süreli olabileceği gibi ciddi sonuçlara da neden olabilir. Futbol maçı sırasında sahada bulunan oyuncular hızlı bir şekilde koşarken birbirleri ile çarpışabilirler. Bu çarpışma sırasında kafa çarpmaları meydana gelebilir. Bu çarpmalarda ciddi şekilde travmalara yol açabilir. Futbol maçı sırasında yaşanan bu sakatlıklarda hemen müdahalenin yapılması gerekir. Anında yapılmayan veya yanlış yapılan müdahale daha sonra ciddi sonuçlara yol açabilir. Son zamanlarda futbolcuların bazıları maç sırasında çeşitli rahatsızlıklar yaşayarak hayatlarını kaybetmektedir. Futbol oynayan kişiler düzenli olarak sağlık kontrolünden geçmelidirler. Futbol oynamaya başlamadan önce koşma ve ısınma hareketleri de yapılmalıdır. Bu hareketlerin yapılmasıyla kişi yavaş yavaş vücudunu spora hazırlamış olur. Futbolun sporcu açısından zararı olduğu gibi izleyen açısından da zararı vardır. Futbolu sürekli izleyen bir kişi bunu bağımlılık haline getirebilir. Sürekli olarak maçları izlemeye gitmek ya da maçlar için bahisler yapmak kişiye hem maddi hem de manevi zararalar verebilir. Kişi hem parasını kaybeder hem de futbola olan bağımlılığı nedeniyle hayatının düzenini bozabilir. Bu nedenle futbolu izlerken kendinizi çok kaptırmadan sadece eğlenmek amaçlı futbolu izlemelisiniz. Futbol çok zevkli bir spor olsada her spor gibi kendine göre tehlikeli yönleri var. Futbol oynayanlar yaşayacakları sağlık sorunlarını dikkate almalılar. Futbol izlemeyi sevenlerde kendilerini bağımlılık düzeyine getirmeden futbolu izlemeye devam etmelidirler. Futbol izlemeyi sevenler Ankara da oynanan maçlara giderek bu maçları izleyerek eğlenceli ve heyecanlı vakitler geçirebilirler.