JİMNASTİK İLE BASEN ERİTMENİN 4 YOLU

blog yazısı ekle !

JİMNASTİK İLE BASEN ERİTMENİN 4 YOLU

Özellikle KADINLARIN en fazla uyguladığı egzersiz türü basen eritme hareketleridir. Basenlerin büyüklüğü kadınların en fazla şikayet ettiği konuların başında gelmektedir. Basenler bölgesel yağlanmanın en fazla görüldüğü bölgedir. Basen bölgesinde oluşan yağları eritmek için sadece diyet yapmak yeterli gelmez. Diyet programıyla birlikte yapılacak olan basen eritme egzersizleri ile daha verimli sonuçlar alınabilir. Jimnastik ile basen eritmenin 4 yolu nedir? Merak edenlere yazının devamını okumalarını önererek, devam edelim.



Non Stop Sports Center

Çayyolu

Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankaradevamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

İkra Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Cedi Osman Academy Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: Yeşilova Mahallesi 4016 Caddesi 2/3 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Çaba Akademi

Yenimahalle

Çaba Akademi'de Basketbol, Voleybol ve Cimnastik Spor Okulu ve Takım antrenmanlarımız devam ediyor.

Çaba Akademiye ait Türkiye'nin ve Ankara'nın en büyük ve modern Spor Eğitim Merkezlerinden biri olan tesisimizde uzman eğitmen kadromuz ile faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

Tesisimizde,
- 2 adet olimpik ölçülerde basketbol/volaybol sahası
- 1 adet tam donanımlı Bireysel Basketbol Antrenman Salonu
- 3 sahada toplam 12 basketbol potası
- Tam donanımlı ve ferah bir Cimnastik Salonu
- Atletik performans ve kondisyon merkezi
- 7 adet bağımsız soyunma odası
- Maç analizi ve video izleme odası
- Antrenmanları takip edebileceğiniz keyifli Cafe

ile 2600 m2 kapalı alanda çocuklarımıza nezih ve sıcak bir ortamda spora başlatmak ve spor yaptırmak için bütün imkanları sağladık.

Çaba Akademi tesisimizi ziyaret ederek ücretsiz deneme antrenmanlarımıza katılabilirsiniz.devamını oku...
Adres: Macun Mahallesi 201. Cadde No:3 Yenimahalle-Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Atakule Spor Akademisi

Çankaya

Serüvenimiz 2005 yılında Çankaya Spor Kulübü adı altında başlayıp, 2009 yılından itibaren Atakule Basketbol Akademisi olarak devam etmektedir. 6 – 17 yaş aralığında öğrencilerimize basketbol, voleybol, jimnastik ve futbol branşlarında hizmet vermekteyiz. Çocuklara, dostluğu, iyi iletişim kurmayı, takım ruhuyla çalışmayı, paylaşmayı, spor yapmanın disiplinini aşılayarak, hayatlarının her alanında kullanabilecekleri bir yaşam tarzı kazandırmayı amaçlamaktayız. Atakule Spor Akademisi olarak; küçük yaşlarda disiplinli hareket etmeyi, takım içinde var olmayı tecrübe eden çocukları, ilerde seçecekleri mesleklerde de bir adım önde olma düşüncesiyle yetiştirmekteyiz. Antrenman faaliyetlerimizin dışında öğrencilerimizin ders çalışmaları ve kitap okumaları için zaman ve mekan yaratmaya çalışarak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya ve hedeflerini gerçekleştirmeleri yönünde teşvik etmekteyiz. Kulüp takımlarımızın düzenli olarak yurt dışına turnuvalara katılmaları, çocuklarımızın hem eğitimsel hem de kültürel olarak gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Özel turnuvalarda ve resmi altyapı liglerinde lisanslı oyuncu olarak oynamalarına imkan sağlayarak, 15 kişilik antrenör kadromuzla, çocuklarımızı kendine güvenen, takım ruhuyla hareket edebilen, paylaşmanın gücünü anlayan ve spor disiplini kazanmış bireyler haline gelmeleri için çalışmaktayız.

http://www.atakulesporakademisi.com/
devamını oku...
Adres: Çankaya

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Atakule Spor Kulübü Esat

Çankaya

devamını oku... Adres: Tunalı Caddesi No:2 Çankaya - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

PilateSystem Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi 2651. Cadde No:2-A Eryaman-Ankara

Meteoroloji Spor Kulübü

Keçiören

devamını oku... Adres: Kalaba Mahallesi Halıç Sokak No:1 Keçiören - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Gorilbey Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Esat Caddesi No:115 Çankaya - Ankara

Anadolu Şahin Spor Kulübü

Keçiören

Final akademi spor kulübü olarak her yaştan ve seviyeden kişilere spor kültürü aşılamak birinci hedefimizdir. Sporun kişisel gelişime özellikle fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişime faydası aşikardır.

Çocuk ve yetişkin gruplarımıza özel eğitim ve grup eğitimleri uzman antrenörler eşliğinde yüzme , Voleybol ,Kort Tenisi ve Basketbol branşlarında amatör ruhla profesyonel eğitim vermek gayemizdir.

Yüzme branşımız içerisinde bel fıtığı , boyun fıtığı , skolyoz, eklem rahatsızlığı ve kilo problemi olan kişiler için havuz antrenmanlarımız vardır. Yerimiz Keçiören Final koleji kampüsü içerisindedir. Tesis yeni , son derece modern ve temizdir.devamını oku...
Adres: Osmangazi Mah. Aşıkpaşa Cad. Final Okulları Keçiören Kampüsü Keçiören - Ankara

ENT Spor Akademisi

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Kaplan Caddesi 8/B Daire:49 Bordo Platinum Residence Etimesgut - Ankara


1.Basen eritme de uygulanan yürüme egzersizleri oldukça etkili olmaktadır. Normal bir tempo ile gün içinde yapılan yürüyüşler, Bir ya da iki ay gibi kısa bir sürede olumlu sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Yürüyüş yapmak için en ideal zaman sabah kahvaltısı öncesidir. Çünkü bu zaman dilimi vücudun en hızlı kalori kaybettiği zamandır. Normal bir tempo ile yapacağınız bir saatlik yürüyüş ile hızlı bir şekilde kalori yakmanız mümkündür.

2.Basen bölgesindeki yağları eritmede etkili olan bir diğer egzersiz de bisiklet egzersizleridir. Bacak kaslarınızın da çalışmasına etki eden bisiklet sürme ile kalça ve basen bölgenizi inceltebilirsiniz.

3.Basen eritme de jimnastik hareketlerinin de büyük önemi vardır. Örneğin, çocukların oyun olarak yaptığı çember çevirme egzersizi ile basenlerdeki yağlardan kurtulabilirsiniz.

4.Basenlerde oluşan fazla yağın yakılmasında ağırlık çalışmaları da yapılabilir.Bacak hareketlerinin ağırlık kullanılarak yapılması hızla kalori yakmanızı sağlarken basen bölgelerinde ki yağları da eritir.

Doğru şekilde ve düzenli olarak yapılan Jimnastik ile basen eritmenin 4 yolu yukarıda yazdığımız gibidir. Bu kurallara riayet edilerek uygulandığında basenlerdeki fazla yağlardan kurtulma fırsatı yakalarsınız. Basenlerin eritilmesi için egzersizlerin yanında dengeli ve düzenli beslenme programı da uygulanmalıdır. Birkaç tane basit kuralı hayatınıza yerleştirerek, sağlıklı beslenmeyi de gerçekleştirebilirsiniz. Bu beslenme programının en önemli şartı öğün atlanmaması ve porsiyon sayılarında yapılan azaltmalar da vardır. Yağ, tuz ve şeker gibi besinlerden uzak durarak, meyve ve sebze tüketimine ağırlık verilmelidir. Metabolizmanın çalışması ve hızlı şekilde yağ yakmak isteyenlere son önerimizde bol miktarda sıvı tüketmektir.Ankara ve birçok şehirde jimnastik salonlarına giderek ya da evinizde yapacağınız jimnastik hareketler ile basenlerinizdeki fazlalıklarınızdan kurtulmanız mümkün.