JİMNASTİK İLE EN ETKİLİ 11 BEL İNCELTME HAREKETİ

blog yazısı ekle !

JİMNASTİK İLE EN ETKİLİ 11 BEL İNCELTME HAREKETİ

Jimnastik ile en etkili 11 bel inceltme hareketi uygulayarak, sizlerde incecik bir bele sahip olabilirsiniz. Yazacağımız jimnastik hareketlerini düzenli olarak uygulamanızı öneriyoruz. Ülkemizde özellikle de Ankara ilimizde pek çok jimnastik salonu bulunmaktadır. Bu jimnastik salonlarına giderekte hareketlerinizi düzenli olarak yapma imkanını yakalayabilirsiniz.



Non Stop Sports Center

Çayyolu

Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankaradevamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

İkra Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Cedi Osman Academy Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: Yeşilova Mahallesi 4016 Caddesi 2/3 Eryaman - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Çaba Akademi

Yenimahalle

Çaba Akademi'de Basketbol, Voleybol ve Cimnastik Spor Okulu ve Takım antrenmanlarımız devam ediyor.

Çaba Akademiye ait Türkiye'nin ve Ankara'nın en büyük ve modern Spor Eğitim Merkezlerinden biri olan tesisimizde uzman eğitmen kadromuz ile faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

Tesisimizde,
- 2 adet olimpik ölçülerde basketbol/volaybol sahası
- 1 adet tam donanımlı Bireysel Basketbol Antrenman Salonu
- 3 sahada toplam 12 basketbol potası
- Tam donanımlı ve ferah bir Cimnastik Salonu
- Atletik performans ve kondisyon merkezi
- 7 adet bağımsız soyunma odası
- Maç analizi ve video izleme odası
- Antrenmanları takip edebileceğiniz keyifli Cafe

ile 2600 m2 kapalı alanda çocuklarımıza nezih ve sıcak bir ortamda spora başlatmak ve spor yaptırmak için bütün imkanları sağladık.

Çaba Akademi tesisimizi ziyaret ederek ücretsiz deneme antrenmanlarımıza katılabilirsiniz.devamını oku...
Adres: Macun Mahallesi 201. Cadde No:3 Yenimahalle-Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Atakule Spor Akademisi

Çankaya

Serüvenimiz 2005 yılında Çankaya Spor Kulübü adı altında başlayıp, 2009 yılından itibaren Atakule Basketbol Akademisi olarak devam etmektedir. 6 – 17 yaş aralığında öğrencilerimize basketbol, voleybol, jimnastik ve futbol branşlarında hizmet vermekteyiz. Çocuklara, dostluğu, iyi iletişim kurmayı, takım ruhuyla çalışmayı, paylaşmayı, spor yapmanın disiplinini aşılayarak, hayatlarının her alanında kullanabilecekleri bir yaşam tarzı kazandırmayı amaçlamaktayız. Atakule Spor Akademisi olarak; küçük yaşlarda disiplinli hareket etmeyi, takım içinde var olmayı tecrübe eden çocukları, ilerde seçecekleri mesleklerde de bir adım önde olma düşüncesiyle yetiştirmekteyiz. Antrenman faaliyetlerimizin dışında öğrencilerimizin ders çalışmaları ve kitap okumaları için zaman ve mekan yaratmaya çalışarak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya ve hedeflerini gerçekleştirmeleri yönünde teşvik etmekteyiz. Kulüp takımlarımızın düzenli olarak yurt dışına turnuvalara katılmaları, çocuklarımızın hem eğitimsel hem de kültürel olarak gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Özel turnuvalarda ve resmi altyapı liglerinde lisanslı oyuncu olarak oynamalarına imkan sağlayarak, 15 kişilik antrenör kadromuzla, çocuklarımızı kendine güvenen, takım ruhuyla hareket edebilen, paylaşmanın gücünü anlayan ve spor disiplini kazanmış bireyler haline gelmeleri için çalışmaktayız.

http://www.atakulesporakademisi.com/
devamını oku...
Adres: Çankaya

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Atakule Spor Kulübü Esat

Çankaya

devamını oku... Adres: Tunalı Caddesi No:2 Çankaya - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

PilateSystem Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi 2651. Cadde No:2-A Eryaman-Ankara

Meteoroloji Spor Kulübü

Keçiören

devamını oku... Adres: Kalaba Mahallesi Halıç Sokak No:1 Keçiören - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

Gorilbey Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Esat Caddesi No:115 Çankaya - Ankara

Anadolu Şahin Spor Kulübü

Keçiören

Final akademi spor kulübü olarak her yaştan ve seviyeden kişilere spor kültürü aşılamak birinci hedefimizdir. Sporun kişisel gelişime özellikle fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişime faydası aşikardır.

Çocuk ve yetişkin gruplarımıza özel eğitim ve grup eğitimleri uzman antrenörler eşliğinde yüzme , Voleybol ,Kort Tenisi ve Basketbol branşlarında amatör ruhla profesyonel eğitim vermek gayemizdir.

Yüzme branşımız içerisinde bel fıtığı , boyun fıtığı , skolyoz, eklem rahatsızlığı ve kilo problemi olan kişiler için havuz antrenmanlarımız vardır. Yerimiz Keçiören Final koleji kampüsü içerisindedir. Tesis yeni , son derece modern ve temizdir.devamını oku...
Adres: Osmangazi Mah. Aşıkpaşa Cad. Final Okulları Keçiören Kampüsü Keçiören - Ankara

ENT Spor Akademisi

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Kaplan Caddesi 8/B Daire:49 Bordo Platinum Residence Etimesgut - Ankara


  • 1.İlk hareketi uygulamak için öncelikle sırt üstü yatmak gerekiyor. Sonrasında dizler bükük bir halde iken ayaklar yere basacak konuma getirilmelidir. Öne doğru eller uzatılır ve yataktan kürek kemiklerine kadar kalkılır ve yaklaşık beş saniye bu şekilde beklenir. Daha sonra yavaş bir şekilde tekrara yatılır. Bu hareketin on defa tekrar edilmesi gerekmektedir.
  • 2.Eller arkada birleşmiş olacak şekilde yüz üstü yatılır. Yataktan göğüsün alt kısmına kadar kalkılır ve beş saniye kadar bu şekilde beklenir. Bu hareketinde on defa tekrarlanması gerekmektedir.
  • 3.Karnın alt kısmına bir yastık koyularak, yüz üstü yatılır. Bacak bükülmeden, yataktan yaklaşık bir karış kadar kaldırılır. Bu şekilde beş saniye beklendikten sonra bacak yavaş bir şekilde indirilir. Bu jimnastik hareketini de on defa tekrarlamak gerekir.
  • 4.Yan pozisyonda yatılır. Üstte kalan bacak bükülmeden yukarıya kaldırılarak yan tarafa doğru açılır. Beş saniye bu şekilde beklendikten sonra bacak indirilir ve on defa hareket tekrarlanır.
  • 5.Yan pozisyonda yere yatılır. Üst kısımdaki bacak öne tarafa alınır. Alt kısımda kalan bacak ise yukarıya kaldırılarak beş saniye beklenir. Aynı hareket on defa tekrar edilir. Bel egzersizlerini yaparken çok uzun aralar vermemek gerekmektedir.
  • 6.Bu bel egzersizi bel ağrıları için oldukça etkilidir. İp halinde katlanan çarşaf, sırt üstü yattıktan sonra ağrılı olan taraftaki ayağın altından geçirilir. Sağlam bacakla, çarşaf çekilerek ağrılı bacağın arka bölümüne gerdirilir. Bu hareket fazla zorlamadan yapılabildiği kadar yapılır.
  • 7.Sırt üstü yatılır ve dizler bükülür.Bel çukuruna eller yerleştirilir. Sonrasında eller ile bel çukuruna bastırılır ve beş saniye böylece beklenir. Hareket on defa tekrar edilir.
  • 8. Dizler bükülerek, sırt üstü yatılır. Bu şekilde kalça kaldırılabildiği kadar kaldırılır. Sonrasında beş saniye bu pozisyonda beklenir ve hareket on defa tekrar edilir.
  • 9.Karın bölgesinin alt kısmına yastık koyularak sırt üstü yatılır. Bu şekilde kalça sıkılabildiği kadar sıkılır ve beş saniye beklenir.Hareket on defa tekrar edilir.
  • 10.Eller dizlerin altından geçecek şekilde sırt üstü yatılır. Dizler karın kısmına doğru çekilerek bu şekilde 30 saniye bekledikten sonra gevşenir.
  • 11.Bir bacak yatakta düz olacak şekilde uzatılır. Sırt üstü pozisyonda yapılan harekette diğer bacağın ön tarafı gerdirilir ve bu şekilde 30 saniye kadar beklenir.