KIŞ MEVSİMİNDE SPOR YAPMAK

blog yazısı ekle !

KIŞ MEVSİMİNDE SPOR YAPMAK

Kış mevsimi geldiğinde soğuk geçen günler sporu bırakmak için bir bahaneymiş gibi gelebilir. Ancak yaz ve bahara sağlıklı girmek için kış mevsimini boş geçirmeyin. Nasıl aktif kalacağınızı bilmiyorsanız güç ve esneme egzersizleri, koşu planları yeni başlayacak olanlar için oldukça uygundur. Eğer dışarı da spor yapmayı sevmiyorsanız Ankara spor merkezlerinin kapalı spor salonlarını kullanarak kış boyunca egzersiz yapabilirsiniz.

Daha az enerji kaybederek spor yapmak istiyorsanız denge, esneme, oturma egzersizleri sizin için ideal olanıdır. Bu egzersizler basit, takip etmesi kolay ve kapalı alanlarda da yapılabilir.



Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulları - Bilkent

Bilkent

devamını oku... Adres: Üniversiteler Mahallesi İhsan Doğramacı Bulvarı No:3 Sport İnternational Bilkent-Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Başkent İz Spor Kulubü

100. Yıl

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1539. Sokak No:12 (Berfo Ana Parkı İçi) 100.Yıl - Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulu - Oran

Oran

devamını oku... Adres: Hayri Çeçen Sokak No:4 Çankaya - Ankara

Fenerbahçe Spor Okulları Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: 1. Meşrutiyet Caddesi Nacit Avcı Sokak No:1 Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonu Etimesgut - Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulu - İncek

İncek

devamını oku... Adres: Iğdır Caddesi No:13 Çankaya - Ankara

Çaba Akademi

Yenimahalle

Çaba Akademi'de Basketbol, Voleybol ve Cimnastik Spor Okulu ve Takım antrenmanlarımız devam ediyor.

Çaba Akademiye ait Türkiye'nin ve Ankara'nın en büyük ve modern Spor Eğitim Merkezlerinden biri olan tesisimizde uzman eğitmen kadromuz ile faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

Tesisimizde,
- 2 adet olimpik ölçülerde basketbol/volaybol sahası
- 1 adet tam donanımlı Bireysel Basketbol Antrenman Salonu
- 3 sahada toplam 12 basketbol potası
- Tam donanımlı ve ferah bir Cimnastik Salonu
- Atletik performans ve kondisyon merkezi
- 7 adet bağımsız soyunma odası
- Maç analizi ve video izleme odası
- Antrenmanları takip edebileceğiniz keyifli Cafe

ile 2600 m2 kapalı alanda çocuklarımıza nezih ve sıcak bir ortamda spora başlatmak ve spor yaptırmak için bütün imkanları sağladık.

Çaba Akademi tesisimizi ziyaret ederek ücretsiz deneme antrenmanlarımıza katılabilirsiniz.devamını oku...
Adres: Macun Mahallesi 201. Cadde No:3 Yenimahalle-Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Filenin Sultanları Voleybol Okulları - Bilkent

Bilkent

devamını oku... Adres: Üniversiteler Mahallesi İhsan Doğramacı Bulvarı No:3 Sport İnternational Bilkent-Ankara

Cedi Osman Academy Keçiören

Keçiören

devamını oku... Adres: Ovacık Sınav Koleji - Yozgat Bulvarı 695. Cad. No:2 ( Etlik Forum Önü) Keçiören / Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü Esat

Küçükesat

devamını oku... Adres: Seyranbağları Göktürk Mahallesi Seyran Caddesi Küçükesat-Ankara


Daha Fazla Enerji

Düzenli egzersiz yapmak size kendinizi daha enerjik hissettirir. Karanlık sabahlarda sıcak yatağınızdan kalkmak zor geliyorsa basit ısınma egzersizleri bunu daha kolay hale getirir. Ayrıca vücudunuzun bağışıklık sistemi de bundan yararlanacaktır. Sınırlı sayıda araştırmalar gösteriyor ki makul ölçüde yapılan egzersizler soğuk algınlığı, öksürüğün tedavisi ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı oluyor. Bir diğer avantajı ise kış aylarında daha fazla tüketmeye başladığımız yiyeceklerin aldırdığı kiloları kontrol edebilmektir. Egzersiz ile bunu kontrol edebilir ve bedenimize daha iyi bakabiliriz.

Isınma

Eğer yeni bir egzersiz programına başlıyorsanız ilk başlarda aşırıya kaçmayın. Egzersiz miktarını yavaşça yükseltin. Tek seferde 30 dakika yapamıyorsanız 10 dakikalık setlere bölmek en iyi olanıdır. Mutlaka egzersize başlamadan önce 10 dakika ısınma egzersizleri yapmak gerekir. Bunun için tempolu yürüyüş yapabilir ya da jog atabilirsiniz. Eğer spor yapmak için dışarı çıkıyorsanız ısındığınızdan emin olun. Giydiğiniz kıyafetlere dikkat edin.

Dikkatli Olun

Eğer hava karardıktan sonra spor yapıyorsanız aydınlatılmış alanlarda durmaya özen gösterin. Ya da üzerinizde ki kıyafetin yansıtıcı özelliği bulunsun. En güzel olanı ise bir arkadaş ile beraber spor yapmaya gitmektir. Açık havada spor yaparken kulaklık takarak müzik dinlemekten kaçının. Bu sizi etrafa karşı savunmasız hale getirebilir. Eğer yağmur veya kar yaptığınız sporu tehlikeli hale getiriyorsa o gün iptal edip başka bir gün yapın. Ertesi gün hava daha iyi olabilir ancak yaralanırsanız iyileşmeniz haftalar sürebilir.

Soğuk Algınlığı

Soğuk algınlığına yakalanmak sporu durdurmak için bir bahane değildir. Vücudunuzdaki belirtiler şiddetli değil ve kendinizi egzersiz yapabilecek kadar iyi hissediyorsanız kendinize engel olmayın. Eğer ateşiniz varsa nadir durumlarda egzersiz yaparken sağlıksız durumlara yol açabilir. Eğer astım gibi bir hastalığınız varsa soğuk günlerde tetiklenebilir. Bunun için fazladan dikkatli olmanız gerekir.

Keyif Alacağınız Bir Spor Seçin

Zevk alacağınız bir spor dalı seçmek onu sürdürmek açısından önemlidir. Sevdiğiniz bir alana yönelin. Dışarı da veya salonlarda yapabileceğiniz çeşitli sporlar vardır. Okçuluk, bisiklete binme, badminton, judo, pilates, fitness, yoga gibi değişik dallardan birini seçebilirsiniz.

Uygun kıyafet ve yöntemi seçtikten sonra hiçbir mevsimde spor yapmayı durdurmanız gerekmez. Önemli olan güvenli bir şekilde kendinizi tehlikeye sokmadan spor yapmaktır.