KOLEJ BASKETBOLU

blog yazısı ekle !

KOLEJ BASKETBOLU

KOLEJ BASKETBOLU

Birçok ülkede bu seviyede basketbol ligleri bulunmakla birlikte, hiç şüphesiz en çok takip edileni Amerika'da yer alan National Collegiate Athletics Association (Amerikan Kolej Sporları Birliği) ve kısa adı ile NCAA Ligi'dir. Bu lig, NBA Ligi'ne giden en önemli yollardan birisidir ve çok önemli oyuncular yetiştirmiştir. Ancak NCAA olarak isimlendirilen bu sınıflandırma, yalnızca basketbolu değil aynı kategoride yer alan, beyzbol, futbol, hokey ya da voleybol gibi birçok farklı spor disiplinini de içermektedir ve aynı isim altında değişik organizasyonlar düzenlenmektedir. Basketbol ile ilgili olan ligde, genellikle mart ayının tamamına yayılan şampiyonluk turnuvası "Mart Çılgınlığı (March Madness)" olarak isimlendirilir.




Sitemizdeki tüm Basketbol Kurslarına AnkaraSporMerkezleri.com İndirimini Sormayı Unutmayınız !

Ankara Basketbol Kursları FiyatlarıAnkara Basketbol Kursları Fiyatları





Burada da, tıpkı NBA Ligi'nde olduğu gibi bazı gruplandırmalar yani konferanslar yer almaktadır.

Başlıca Konferanslar

Birçok kolej basketbolu ekibi, bir konferansa dahildir. En üst sırada yer alan kimileri, ACC ve Büyük Doğu gibi bazı konferanslar bünyesinde bulunurlar. Duke, North Carolina, Georgetown ve University of Connecticut gibi bazı takımlar bu ligin önde gelen önemli ve mücadeleci isimlerindendir. Konferanslar aynı zamanda "karma" olarak ifade edilebilmektedir. Kolej basketbolunda yer alan bazı konferanslar (bölge karması) ise aşağıdaki şekilde sıralanabilirler:

  • Atlantik Kıyı Konferansı (Atlantic Coast Conference ACC)
  • Büyük 12 Konferansı (Big 12 Conference)
  • Büyük Batı Konferansı (Big East Conference)
  • Büyük On Konferansı (Big Ten Conference)
  • A.B.D. Konferansı (Conference USA)
  • Orta Amerika Konferansı (Mid-American Conference)
  • Dağlık Batı Bölgesi Konferansı (Mountain West Conference)
  • Pasifik 10 Konferansı (Pacific 10 Conference Pac-10)
  • Güneydoğu Konferansı (Southeastern Conference SEC)
  • Batı Atletizm Konferansı (Western Athletic Conference WAC)

Mart Çılgınlığı


Kolej basketbolunda takip edilen en önemli dönemlerden birisi de, bu isimle anılan turnuva zamanıdır. Bu seviyedeki basketbol takımlarından her birisinin amacı, bu oluşumda yer alarak şampiyonluk mücadelesinde öne geçmektir. Son hali ile turnuvada 68 takım mücadele etmektedir. Bu şekilde belirtildiğinde, oldukça fazla bir rakam olarak görünebilecekse de, zaten kimi takımlar sıralamaya girebilmekte ve diğer bir kısmı da elenmektedirler.

Takım Seçmeleri:

Turnuvaya katılacak takımlar iki şekilde belirlenebilmektedir. İlk olarak, konferansları içerisinde şampiyon olanlar otomatikman katılım sağlayabilirler. Böylelikle, en büyüğünden en küçüğüne kadar tüm konferanslar turnuvada temsil edilmiş olma şansını yakalayabilmektedirler. Zamanın herhangi bir diliminde en küçük okula dahi turnuvada yer alabilme fırsatı sağlayan bu düzenleme, organizasyonun çılgınlık haline gelmesindeki en önemli etkenlerden birisidir.

Diğer bir katılım yolu, ise takımların yeterliliğine bağlı olarak seçilmeleri şeklinde hayata geçirilmektedir. Geniş katılımlı bir komite oluşturularak, en iyi okul takımları hakkında değerlendirmeler yapılır. Elbette, turnuvaya seçilecek olan ekipler hakkında, her yıl büyük tartışmalar ve çekişmeli görüşmeler yaşanmaktadır.

Turnuva:

Adından da anlaşılacağı üzere, turnuva yıl içersinde mart ayına yayılmaktadır. Tek basamaklı bir eleme sistemine dayanır ve kazanan ekip bir üst basamağa geçerken, kaybeden ekip ise evine gönderilir. Bazı takımlar, taktik gereği olarak turnuva başlangıcında en kötü oyunlarını sergilemek isteyebilirler. Elbette böyle bir durumda yaşanabilecek olan kimi sürprizler ve beklenmeyen sonuçların yol açacağı hayal kırıklıkları meydana gelebilir; bu eğlenceli ve heyecanlı durum da, turnuvanın ismini hak etmiş olduğunun bir diğer göstergesidir.

Final Four - Sweet Sixteen

Takımlar ilerledikçe ve hedeflenen asli katılım sayısına ulaşıldıkça gelinen seviyeyi gösteren bazı özel ifadeler vardır. Takımların kalacağı son grupların kaç tane olduğuna bağlı olarak ve İngilizce sayıların baş harflerinin uyumluluğu gözetilerek, kategoriler; son 16 takımı içeren " Sweet Sixteen", son 8 takımın dahil olduğu "Elite Eight" ve nihayetinde son 4 takımın yer aldığı "Final Four" gibi isimlerle anılmaktadır. Elbette tüm gruplar arasında Final Four seviyesine yükselebilmek, büyük bir başarı olarak kabul edilmektedir. Hatta burada sergilenen başarı, takımların oyuncularını olduğu kadar koçlarını da kariyerleri bakımında olumlu olarak etkilemektedir.

Başkent İz Spor Kulubü

100. Yıl

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1539. Sokak No:12 (Berfo Ana Parkı İçi) 100.Yıl - Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulları - Bilkent

Bilkent

devamını oku... Adres: Üniversiteler Mahallesi İhsan Doğramacı Bulvarı No:3 Sport İnternational Bilkent-Ankara

Çaba Akademi

Yenimahalle

Çaba Akademi'de Basketbol, Voleybol ve Cimnastik Spor Okulu ve Takım antrenmanlarımız devam ediyor.

Çaba Akademiye ait Türkiye'nin ve Ankara'nın en büyük ve modern Spor Eğitim Merkezlerinden biri olan tesisimizde uzman eğitmen kadromuz ile faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

Tesisimizde,
- 2 adet olimpik ölçülerde basketbol/volaybol sahası
- 1 adet tam donanımlı Bireysel Basketbol Antrenman Salonu
- 3 sahada toplam 12 basketbol potası
- Tam donanımlı ve ferah bir Cimnastik Salonu
- Atletik performans ve kondisyon merkezi
- 7 adet bağımsız soyunma odası
- Maç analizi ve video izleme odası
- Antrenmanları takip edebileceğiniz keyifli Cafe

ile 2600 m2 kapalı alanda çocuklarımıza nezih ve sıcak bir ortamda spora başlatmak ve spor yaptırmak için bütün imkanları sağladık.

Çaba Akademi tesisimizi ziyaret ederek ücretsiz deneme antrenmanlarımıza katılabilirsiniz.devamını oku...
Adres: Macun Mahallesi 201. Cadde No:3 Yenimahalle-Ankara

Atılım Basketbol Akademi

İncek

devamını oku... Adres: Kızılcaşar Mahallesi Atılım Üniversitesi Spor Salonu İncek-Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulu - İncek

İncek

devamını oku... Adres: Iğdır Caddesi No:13 Çankaya - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Atakule Spor Akademisi

Çankaya

Serüvenimiz 2005 yılında Çankaya Spor Kulübü adı altında başlayıp, 2009 yılından itibaren Atakule Basketbol Akademisi olarak devam etmektedir. 6 – 17 yaş aralığında öğrencilerimize basketbol, voleybol, jimnastik ve futbol branşlarında hizmet vermekteyiz. Çocuklara, dostluğu, iyi iletişim kurmayı, takım ruhuyla çalışmayı, paylaşmayı, spor yapmanın disiplinini aşılayarak, hayatlarının her alanında kullanabilecekleri bir yaşam tarzı kazandırmayı amaçlamaktayız. Atakule Spor Akademisi olarak; küçük yaşlarda disiplinli hareket etmeyi, takım içinde var olmayı tecrübe eden çocukları, ilerde seçecekleri mesleklerde de bir adım önde olma düşüncesiyle yetiştirmekteyiz. Antrenman faaliyetlerimizin dışında öğrencilerimizin ders çalışmaları ve kitap okumaları için zaman ve mekan yaratmaya çalışarak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya ve hedeflerini gerçekleştirmeleri yönünde teşvik etmekteyiz. Kulüp takımlarımızın düzenli olarak yurt dışına turnuvalara katılmaları, çocuklarımızın hem eğitimsel hem de kültürel olarak gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Özel turnuvalarda ve resmi altyapı liglerinde lisanslı oyuncu olarak oynamalarına imkan sağlayarak, 15 kişilik antrenör kadromuzla, çocuklarımızı kendine güvenen, takım ruhuyla hareket edebilen, paylaşmanın gücünü anlayan ve spor disiplini kazanmış bireyler haline gelmeleri için çalışmaktayız.

http://www.atakulesporakademisi.com/
devamını oku...
Adres: Çankaya

Atakule Spor Kulübü Esat

Çankaya

devamını oku... Adres: Tunalı Caddesi No:2 Çankaya - Ankara

Meydan Basketbol Akademisi

Çayyolu

devamını oku... Adres: Koru Mahallesi 2628. Sokak 75. Yıl Anadolu Lisesi Spor Salonu Çayyolu-Ankara

Yeni Ufuklar Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Tunahan Mahallesi 211. Cadde No:12 Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eryaman - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulları - Dikmen

Dikmen

Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları %50 İNDİRİM Fırsatından Yararlanmak için ankarasporokulları.net aracılığı ile aradığınızı belirtiniz.Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları önce iyi insan sonra iyi sporcu yetiştirmeyi hedeflemektedir.Amacımız ve Hedef Kitlemiz :
5-17 yaş arası spor yapan gençlerin daha bilinçli spor yapmalarını sağlamak ve tüm kulüplere hazır başarılı, disiplinli, bilinçli altyapı sporcuları yetiştirmek.

5-17 yaş arası spor yapmayan gençleri de Hidayet Türkoğlu önderliğinde spora başlatarak, kendilerine, ailelerine ve ülkesine yararlı sağlıklı bireyler haline getirmek. Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okullarında amaç dostluğu, disiplini, spor yapmanın zevkini, paylaşmayı ve rekabeti zaman içinde çocuklarımıza öğretmektir. Uzman eğitmen, idareci ve antrenörlerimizle, Basketbol ve yaz spor kampında verilecek sosyal ve sportif eğitimler, çocuklarımızın daha sağlıklı bireyler olmaları için destek olacaktır.

Hidayet Türkoğlu Basketbol Okullarında çocuklarımızın tüm fiziksel özellikleri akademisyenler ve uzmanlar tarafından test edilecek ve çıkacak sonuçlara göre hem fiziki performanslarını arttırmak, gelişim süreçlerini hızlandırmak amaçlı antrenman programları ve beslenme programları çıkartılacaktır. Bunun sonrasında ise, tecrübeli antrenörlerden oluşan teknik kadromuz ile, basketbol seviyelerini çok üst seviyelere çıkarma imkanı bulacaklardır. Hidayet Türkoğlu basketbol Okulları yine Türkiye'de ilk defa yetenek seçimi ve performans testleri için Sporttech ekibiyle ortak çalışmaktadır. Yapılacak görsel eğitimler ile de basketbol bilgileri en üst seviyeye çıkartılacaktır...Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları'nda diğer bir amaç ise çocuklarımızın sporcu gibi disiplinli bir hayat yaşamaları için onlara verilecek, beslenme, davranış ve genel kültür dersleridir. Bu konularla ilgili detaylı bilgi için bizi arayabilirsiniz. Ankara Basketbol Kulübü tesislerinde gerçekleştireceğimiz HİDAYET TÜRKOĞLU BASKETBOL OKULUMUZ 4 Aralık 2010 tarihinde başlamıştır. Çalışma programımız Ankara Sorumlumuz Ozan BİLGİLİ tarafından hazırlanmış olup, Ozan BİLGİLİ'nin yakın gözetiminde antrenörlük ve pedagojik formasyon eğitimi almış antrenörlerle uygulanmaktadır. Her sporcunun eğitimi yakından takip edilmekte, bu gelişim düzenli aralıklarla kendisine ve ailesine rapor edilmektedir.

Ozan BİLGİLİ – Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları Ankara Sorumlusu Eğitim:·
Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu – Antrenörlük Eğitimi Bölümü·
Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü – Antrenman ve Hareket Bilimi Kariyer:·
Efes Pilsen Basketbol Okulları·
Tofaş Basketbol Okulları – Kurucu Ortağı·
Five Star Basketball Camp (USA) - Antrenör·
Atılım Üniversitesi – Spor Koordinatörü·
Üniversite Sporları Federasyonu – Organizasyon Kurulu Üyesi·
Üniversite Sporları Federasyonu – İl Temsilcisi Yrd.·
Çankaya Üniversitesi - Antrenör·
Gazi Üniversitesi – Antrenör·
Mülkiye Spor Kulübü – Antrenör·
Ankaragücü SK – Antrenör·
TED Ankara Kolejliler – Antrenör·
Ankara Basketbol Kulübü – Basketbol Şube Sorumlusu

Hizmetlerimiz:·
Spor Psikoloğu
Videolu Eğitim
Lisanslı sporcu olma imkanı
Erkek ve Kız takımlar
Veliler için Kafeterya
Wireless Internet
Her Oyuncuya 1 Top· 8-10 Oyuncuya 1 Antrenör
Antropometrik ve Motorik Testler
Sürekli Sıcak Su
Yaş Kategorilerine Göre Gruplar:
Sabah Grupları: 09:00 – 10:15 1998 – 2001 Doğumlular
10:15 – 11:30 2002 - 2003 Doğumlular
10:15 – 11:30 2009 - 2010 Doğumlular
11:30 – 12:45 2007 - 2008 Doğumlular
12:45 – 14:00 2004 - 2005 - 2006 Doğumlular
14:00 – 15:15 2007 Doğumlular
15:15 – 16:30 2004 - 2005 - 2006 Doğumlular
16:30 - 17:45 2007 - 2008 - 2009 Doğumlular
5-17 Yaş arası Kız Erkek tüm çocuklara açıktırdevamını oku...
Adres: Ayrancı Aysel Yücetürk Anadolu Lisesi - (Dikmen polisevi kavşağı Shell benzinlik Arkası.) Selimiye caddesi 23/B Dikmen-Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Fenerbahçe Spor Okulları Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: 1. Meşrutiyet Caddesi Nacit Avcı Sokak No:1 Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonu Etimesgut - Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulu - Oran

Oran

devamını oku... Adres: Hayri Çeçen Sokak No:4 Çankaya - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Filenin Sultanları Voleybol Okulları - Bilkent

Bilkent

devamını oku... Adres: Üniversiteler Mahallesi İhsan Doğramacı Bulvarı No:3 Sport İnternational Bilkent-Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Cedi Osman Academy Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: Yeşilova Mahallesi 4016 Caddesi 2/3 Eryaman - Ankara



Sitemizdeki tüm Basketbol Kurslarına AnkaraSporMerkezleri.com İndirimini Sormayı Unutmayınız !

Ankara Basketbol Kursları FiyatlarıAnkara Basketbol Kursları Fiyatları