KÜÇÜK YAŞLARDA TENİS OYNAYAN ÇOCUKLARDA GÖRÜLEN OLUMLU GELİŞMELER

blog yazısı ekle !

KÜÇÜK YAŞLARDA TENİS OYNAYAN ÇOCUKLARDA GÖRÜLEN OLUMLU GELİŞMELER

Fiziksel açıdan sağlıklı olmak isteyen, duygusal ve zihinsel açıdan da gelişime önem veren herkes için bulunmaz sporlardan bir tanesi de tenis sporudur. Ankara başta olmak üzere ülkemizde de son dönemlerde oldukça ilgi gören bir spor dalıdır. Her yaşta öğrenebilen bir spor olan tenise küçük yaşlarda başlamanın da olumlu etkileri bulunmaktadır. Tenis kortunda edinilen tecrübeler ve psikolojik avantajlar tüm hayatın geneline etki etmektedir. Elde edilen bu psikolojik avantajlar, EQ becerileri olarak yansır ve daha mutlu ve daha başarılı bireylerin gelişmesine olanak sağlar. Küçük yaşlarda tenis oynayan çocuklarda görülen olumlu gelişmeler ve etkilerini yazının devamında bulabilirsiniz.



Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Fenerbahçe Spor Okulları Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: 1. Meşrutiyet Caddesi Nacit Avcı Sokak No:1 Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonu Etimesgut - Ankara


Çocukların çalışma ahlakını geliştirmelerinde tenisin büyük etkisi bulunmaktadır. Antrenmanlar esnasında harcanan çaba, çocuklara emek vermeden zor işlerde başarıya ulaşmanın ve gelişmenin mümkün olmadığını öğretir. Tenis oynarken becerilerin geliştirilmeye çalışılması, oyundaki rekabet ve oyunun ritmine uyum sağlanması için gösterilen çabalar, disiplin anlayışının öğrenilerek gelişmesinde büyük rol oynamaktadır. Tenis sporunu yetenekleri noktasında oynayan çocuklar, sadece oyun içinde değil gerçek yaşamlarında da hatalarından ders çıkarmayı öğrenirler. Sonrasında ise doğru ve uygun çözüm alternatifleri üreterek, hatalarının sayılarını ciddi oranda azaltırlar. Tenis oyunu da diğer oyunlarda olduğu gibi belli başlı kurallardan oluşur. Çocuklarda oyun esnasında bu kuralları uygulayarak ve antrenmanlara düzenli olarak gelerek kendilerini, geliştirme çabaları ve tenis sporu için gerekli olan malzemeleri korumaları çocuklarda sorumluluk duygusunun idrak edilmesine etki etmektedir. Tenis sporu geometri, açı ve fizikle alakalı olan bir spordur. Bu sebeple tenis oynayan çocuklarda problem çözme becerileri de gelişmektedir. Bireysel bir spor olan teniste, çocuklar kortta da gerçek yaşamlarında da rekabet ve zorlukların üstesinden tek başına gelebilmeyi öğrenirler. Başarının bu zorlukların ve rekabetin arkasında gizli olduğunu bilirler.

Strateji ve plana dayalı bir spor olan tenis, çocuklara rakiplerin vuruşlarını hesap ederek nasıl bir karşılık vermesi gerektiğinin hesaplarını yaptırarak uygun taktik ve plan geliştirme becerilerinin artmasına yardımcı olur. Ayrıca diğer spor dallarındaki gibi tenis sporunda da sporcu ahlakına uygun olan kazanılsa da kaybedilse de saygı ve nezaket sınırlarını korumayı bilmek gerekmektedir. Küçük yaşlarda tenis oynamaya başlayan çocuklarda bu kavramlar gelişir ve mücadele ederken de adil olmaktan ayrılmamak gerektiğini bilirler. Çocuğunuzun küçük yaşlardan itibaren bu olumlu gelişmelerden faydalanmasını isterseniz, hemen çocuğunuzu tenis sporu ile tanıştırın.