OKÇULUK SPOR OKULLARI

blog yazısı ekle !

OKÇULUK SPOR OKULLARI

Okçuluk sporu tarihimizin ve kültürümüzün bir parçasıdır. Ancak zamana yenilerek unutulmaya yüz tutmuştur. Okçuluk spor okulunun açılması ile sadece belli bölgeye verilen hizmet yeterli kalmamış daha sonra okçuluk spor okullarının sayısı arttırılmıştır. Böylece okçuluk sporunun tanıtılması ve gereken önemin geri kazandırılması okçuluk spor okulları ile gerçekleştirilmektedir.



Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Meteoroloji Spor Kulübü

Keçiören

devamını oku... Adres: Kalaba Mahallesi Halıç Sokak No:1 Keçiören - Ankara

Angora Okçuluk Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Altay Mah. Orhanbey Cad. Galeria Avm Giriş Kat Eryaman - Ankara


Okçuluk spor okulları teknikler ile başlayarak aşama aşamapratik çalışmalar ile öğrenilenleri uygulayarak sahip olduğu bilgileri ve eksiklerini görme fırsatını yakalamaktadır kişiler. Okçuluk spor okulları başka okullar ile düzenlenen müsabakalara katılarak kişilerin stresini, heyecanını yenmesini öğrenmektedir.

Okçuluk spor okullarının önem verdiği konulardan bir tanesi de eğitim sürecinin sorunsuz ilerlemesini sağlamak için güvenlik önlemleri yüksek tutulmaktadır. Yani geniş alanlarda, koruma giysileri ile olası riskler minimum düzeye indirilmektedir. Okçuluk spor okulları kişinin yaş grubuna uygun malzeme( yayların gerginliği) tercih etmeleri sağlanır. Böylece yaş grubu küçük olan kişilerin vücut gelişimi göz önünde bulundurulmaktadır. Okçuluk spor okullarında kullanan yayların özellikleri teknolojiye uygundur. mesela makaralı yay gibi.