TENİS KURSUNA BAŞLAMA YAŞI KAÇTIR?

blog yazısı ekle !

TENİS KURSUNA BAŞLAMA YAŞI KAÇTIR?

Fiziksel aktiviteler arasında yer alan tenis sporu, oldukça çekici ve hoş bir spor dalıdır. Tenis oynayan kişiler, temiz hava alırken aynı zamanda da streslerini de atarak güzel vakit geçirme fırsatı bulurlar. Zor bir spor dalı olan tenis sporunu yapabilmek için, bir futbolcu ya da boksörde olduğu gibi iyi bir fiziksel kondisyona da sahip olması gerekir. Ayrıca tenis oyununa ait olan tüm kuralların ve inceliklerin de bilinmesi önemlidir. Her vuruş esnasında aklını çok iyi bir şekilde kullanmalıdır. Peki, tenis kursuna başlama yaşı kaçtır?

Başlangıç programlarına 6 yaşından itibaren başlanabilir. Bunun yanı sıra sunulan program ile beden yaşının da büyük önemi vardır. Temel eğitimin tamamlanması halinde antrenman aşamasına geçilebilir. Antrenman sürecindeki çocuğun yaşı ise, 9 ya da 10 yaş olmalıdır. Bu durumda da çocukların müsabık sporcu olma yaşlarının da 10 ile 12 yaşları olarak söylemek mümkündür. Tenis sporu bireysel bir spor dalıdır. Aynı zamanda da aletli spor dalları arasında en fazla tercih edilen spor türü olma özelliğine de sahiptir. Tenis sporu çocukların kişiliklerinde de olumlu etkiler oluşturmaktadır. Örneğin, lider bir ruha sahip olan, yenilmeye tahammül edemeyen çocuklar için bir törpü, hırslarını ve tahammülsüzlüklerini kontrol altına almayı bilen ve bu olumsuz durumu pozitife dönüştürebilen çocuklarda da başarının garanti olacağı bir spor dalıdır. Çocuğun takibini yapan pedagog ya da psikolog, çocuğun içine kapanık olduğunu ve öz güveninin gelişmesi için tek başına bir şeyler yapmasını öneriyorsa, öncelikli olarak pedagojik formasyona sahip olan ve uzman olan bir eğitmene başvurulmalıdır. Eğitmenden ise, çocuğun yeteneklerini açığa çıkarabileceği ortamlar oluşturması istenmelidir. Bireysel sporlar, öğretmenin çocukları çok daha rahat bir şekilde kontrol edebilmelerine olanak sağlar. Sonrasında ise, eğitim sürecinin bir parçası olarak takım sporlarıyla devam edilerek, sosyal ortamlarda da kazanmış oldukları becerileri uygulamaları sağlanmalıdır.

Fenerbahçe Spor Okulları Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: 1. Meşrutiyet Caddesi Nacit Avcı Sokak No:1 Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonu Etimesgut - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara


Tenis sporuna karşı çocuğun yeteneğinin olup olmadığını nasıl anlaşılır? Öncelikle raketle tanışmamış bir çocuğun oyuncaklarla ve top ile raketle tanışmış olan bir çocuğun ise rakete karşı duyduğu ilgi gözlemlenmelidir. Zor ve uzun bir eğitim sürecine sahip olan tenis sporu, sabırsız ve hareketli çocuklar için zor bir süreç gibi görünse de oldukça eğitici olacağı da unutulmamalıdır. Ankara ilimizde bulunan çeşitli tenis kursu alternatiflerinden size ve çocuğunuza en uygun olanı tercih ederek, zarif olduğu kadar çocuk gelişiminde de oldukça etkili olan tenis sporundan faydalanabilirsiniz.