TENİSİN ÇOCUK GELİŞİMİNDEKİ 5 FAYDASI

blog yazısı ekle !

TENİSİN ÇOCUK GELİŞİMİNDEKİ 5 FAYDASI

Fiziksel bedenimizi etkileyen en büyük etken, duygularımızdır. Solunum oranımızdaki artış ya da azalmalar, kalp atışlarımızdaki ve kan basıncımızdaki değişimler bu durumu açıklamaktadırlar. Bu nedenle yapılan bütün fiziksel aktivitelerin, çocukların zihinsel, bedensel ve duygusal gelişiminde önemli bir yeri vardır. Hayatın tüm dönemlerinde yapılabilen tenis, çok sağlıklı bir spor olmasının yanı sıra en EQ'lü fiziksel aktivite olması ile bilinmektedir. Eşi bulunmaz bir spor dalı olan tenis, çocukların fiziksel açıdan sağlıklı olmalarının yanında duygusal ve zihinsel açıdan da gelişmelerine yardımcı olmaktadır. Tenisin çocuk gelişimindeki 5 faydası hakkında bilgi edinmek istiyorsanız yazımızın devamını okumanızı öneriyoruz.



Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Fenerbahçe Spor Okulları Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: 1. Meşrutiyet Caddesi Nacit Avcı Sokak No:1 Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonu Etimesgut - Ankara


  • 1.Tenis sporu yapan çocuklarda öncelikle çalışma ahlakı gelişmektedir. Antrenmanlar esnasında gösterilen çaba, çocuklarda emek vermeden zor bir işe emek vermek gerektiğini ve verilen emek karşısında gelişmenin çok değerli olduğunu öğrenirler. Aynı zamanda tenis oynarken oyunun ritmine hakim olma ve rekabet duygusu ile de disiplin anlayışı kazanırlar. Bireysel bir spor olan tenis sporu, çocukların kort içinde ya da gerçek hayatlarında rekabetin, zorluklarla başa çıkabilmenin kişiyi başarıya götürdüğünü idrak etmelerini sağlar.
  • 2.Tenis sporunun çocuk gelişimine olan bir diğer faydası da hatalarından ders almayı öğretmesidir. Oyun sırasında yapılan hatalar karşısında, doğru ve uygun çözüm yolları bulmak ve stratejiler geliştirmelerine yardımcı olur. Bu durumda hataların sayısının azaltılması için gerekli olan beceri ve tecrübe kazanmalarını sağlar. Ayrıca oyunu kuralarına göre oynamak, maç ve antrenmanları aksatmamak ve tenis sporu için lazım olan malzemeleri bulundurmak ve muhafazasını sağlamak da sorumluluk duygularının gelişmesinde etkilidir.
  • 3.Çocuklar, tenis sporu yaparken aşırı sıcak ya da rüzgar gibi olumsuz şartlarda da uyumlu davranmayı ve tüm olumsuz şartlara rağmen rekabeti bırakmayarak, kararlı durma becerilerini de geliştirmiş olurlar. Ayrıca oyun gidişatına göre değişen gerginlik ya da rahatlama gibi birbirine zıt olan duygular, gerçek hayattaki rahatlama ve gerginlik dönemleriyle oldukça benzerlik gösterir. Bu açıdan da tenis sporu, çocukların stresle baş etme becerilerinin gelişmesine yardım eder.
  • 4.Tenis sporunun çocuklara sağladığı faydalardan biri de, plan ve strateji geliştirme becerisidir. Çocuklar tenis sırasında rakibinin hangi tarz vuruşlarda bulunacağını ve vuruşlara nasıl karşılık verilmesi gerektiğiyle ilgili fikirler üretmeyi öğrenirler.
  • 5.Tenis sporu daha çok fizik, geometri ve açılara dayanan bir spor türüdür. Bu sebeple çocuklar tenis oynarken problem çözme kabiliyetlerini de büyük ölçüde geliştirme fırsatı yakalarlar.
Ankaragibi büyük şehirler başta olmak üzere tenis sporuna olan ilgi de her geçen gün artmaktadır. Sadece çocuklar için değil, her yaştan insanın yapabileceği tenis sporu ile sağlıklı bir yaşama sahip olurken pek çok açıdan da çocukların gelişimine yardımcı olabilirsiniz.