FUTBOL İLE FORM TUTMAK

blog yazısı ekle !

FUTBOL İLE FORM TUTMAK

Futbol bütün vücudun çalışmasına yardımcı olan bir spordur. Futbolun hem eğlenceli bir spor olması hem de form tutmaya yardımcı olan bir spor olması nedeniyle birçok kişi futbol oynamayı tercih etmektedir. Futbol ile form tutmak için düzenli olarak haftada en az bir kere futbol oynamak gerekir. Form tutmak isteyen kişiler kendilerine en uygun sporu bulmalıdır.



Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Gorilbey Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Esat Caddesi No:115 Çankaya - Ankara

Mehmet Emin Resulzade Spor Kulübü

Çukurambar

Eğlenceli ve dolu dolu antrenmanlar, hem kişisel gelişim hem takım odaklı özel çalışmalar, her yaş grubu için eğitsel oyunlar. Mehmet Emin Resulzade Spor kulübü olarak Voleybol, Basketbol, Futbol kız - erkek antrenmanlarımız başlamıştır.devamını oku... Adres: Öğretmenler Caddesi 1472 Sokak Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi Çukurambar-Ankara


Hem eğlenceli vakit geçirip hemde form tutmanın en kolay yolu ise futboldur. Futbol oynayarak kısa sürede vücudunuzu forma sokabilirsiniz. Futbol oynarken kişinin vücudundaki bütün kasları çalışır. Koşmak kişinin yapabileceği en kolay sporlardandır. Futbolda kişi sürekli olarak tempolu bir şekilde koşar. Bacak kasları koşma sayesinde güçlenir ve esnek bir yapı kazanır. Bacak kasları sürekli olarak çalıştığı için bacaklarda biriken fazla yağlar erirken daha sonra burada yağların birikmesi engellenmiş olur. Futbol oynarken kollarda sürekli olarak hareket ettirilir. Kolların hareketi sırasında kol kasları güçlenir. Kolların hareket etmesi ile kaslar güçlenir iken kolların kilo alması engellenmiş olur. Kollarda var olan yağlar ise yavaş yavaş azalır. Yağlar azalırken kollarda ortaya çıkabilecek sarkmalar ise futbol sayesinde oluşmaz. Futbol oynarken karın kasları da sürekli olarak çalışır. Karın kaslarının çalışması ile burada var olan kilolar bir süre sonra azalmaya başlar. Kiloların azalmasıyla kişi daha rahat hareket edebilme imkânı bulur. Futbol oynayarak form tutmak isteyen bir kişi düzenli beslenmeyi de ihmal etmemelidir. Sağlıklı bir spor yapmak ve sağlıklı kilo vermek için düzenli beslenmek gerekir. Form tutmanıza yardımcı olarak yiyecekler ile hazırladığınız bir diyet listesini düzenli olarak uygulamanız gerekir. Bu diyet listesi hem kilo vermenize yardımcı olur hem de kaybettiğiniz enerjiyi geri kazanmanızı sağlar. Futbol ile form tutmak için önce bir uzman ile görüşmeniz gerekebilir. Çünkü futbol oynayarak form tutmak size uygun olmayabilir. Bu nedenle uzman bir kişinin görüşünü alıp futbol oynamaya başlayabilirsiniz. Futbol oynamak için kurslara yazılabileceğiniz gibi Ankara gibi büyük şehirlerde birçok futbol sahası bulunmaktadır. Burada yaşayanlar bu sahalara giderek düzenli olarak maç yaparak formda kalabilir.