FUTBOLUN GELECEK YAŞLARDA FAYDALARI VE ZARARLARI

blog yazısı ekle !

FUTBOLUN GELECEK YAŞLARDA FAYDALARI VE ZARARLARI

Yapılan her spor şu anki sağlığımızı etkilemenin yanında ileriki yaşlarda da bizi çeşitli şekillerde etkiler. Futbolun gelecek yaşlarda faydaları ve zararları incelendiğinde futbolun hayatımızı ne şekilde etkilediğini görmekteyiz. Futbol oynayan bir kişi herşeyden önce sağlıklı bir vücuda sahip olur. Düzenli olarak oynanan futbol kişinin kas ve kemik yapısını güçlendirerek vücudunun daha güçlü ve esnek bir yapıda olmasını sağlar.



Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Gorilbey Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Esat Caddesi No:115 Çankaya - Ankara

Mehmet Emin Resulzade Spor Kulübü

Çukurambar

Eğlenceli ve dolu dolu antrenmanlar, hem kişisel gelişim hem takım odaklı özel çalışmalar, her yaş grubu için eğitsel oyunlar. Mehmet Emin Resulzade Spor kulübü olarak Voleybol, Basketbol, Futbol kız - erkek antrenmanlarımız başlamıştır.devamını oku... Adres: Öğretmenler Caddesi 1472 Sokak Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi Çukurambar-Ankara


Özellikle çocuk yaşlarda futbola başlanmışsa futbol çocuğun hem fiziksel hem de ruhsal gelişimine katkıda bulunur. Futbol oynanırken vücuttaki bütün kaslar çalışır. Bütün vücut çalıştığı için kişi kilo almaz. Daha sağlıklı ve ideal olan kilosunuda futbol sayesinde korur. Futbol sırasında tempolu olarak koşulması ciğerlerin daha sağlıklı olmasına yardımcı olur. Buda ilerde oluşabilecek solunum problemlerinin yaşanmasının önüne geçmesine yardımcı olur. Bunun dışında kalp krizi riskide futbol sayesinde azalır. Hatta futbolun ileriki yaşlarda oluşan yüksek tansiyon riskini de azalttığı söylenmektedir. Futbol kişiye sağlıklı yaşama ve düzenli yaşama bilincini de kazandırır. Sağlıklı beslenen kişi bunu alışkanlık haline getirerek hayatı boyunca zararlı yiyeceklerden uzak durur. Düzenli ve disiplinli yaşamak futbolun insan hayatına sağladığı en önemli faydalardandır. Kişi futbol sayesinde daha düzenli bir hayata sahip olurken sorumluluklarının da farkına varır. Futbol sayesinde birçok kişi kötü alışkanlıklardan uzak durmayı da öğrenir. Futbol insanın fiziksel gelişimine katkı sağladığı gibi kişiyi ruhsal olarak da etkiler. Futbol sayesinde kişinin birçok arkadaşı olur. Futbol kişinin sosyalleşmesine yardımcı olarak daha eğlenceli bir hayat yaşamasını sağlar. Futbolun en önemli zararı ise futbol oynarken yaşanan sakatlıklardır. Futbol sırasında yaşanan sakatlıklar nedeniyle kişinin vücudunda kalıcı hasarlar meydana gelir ve buhasarlar kişinin tüm yaşamını etkileyebilir. Düzenli olarak futbol oynayan kişiler ilerde futbolun neden olduğu bazı sağlık sorunlarını yaşayabilirler. Futbol oynamayı seviyorsanız bunu düzenli hale getirmeniz sizin yararınıza olacaktır. Çocuğunuz futbol oynamayı seviyorsa onu da bir futbol kursuna yazdırarak iyi bir futbolcu olmasını sağlayabilirsiniz. Ankara da yaşayanlar çocuklarını futbol kurslarına yazdırarak onların hem fiziksel hem de ruhsal gelişimine katkı sağlayabilirler.