TENİS İLE KİLO VERMENİN 3 YOLU

blog yazısı ekle !

TENİS İLE KİLO VERMENİN 3 YOLU

Tenis sporu eğlenceli bir spor dalı olmasının yanı sıra oldukça ciddi enerji harcanmasına ve kalori yakılmasına neden olan bir spor türüdür. Masa tenisi ve tenis kort tenisi olarak iki ayrı dalda oynanabilen tenis sporunda yakılan kalori miktarlarına ve tenis ile kilo vermenin 3 yolu hakkındaki bilgilere yazımızın devamını okuyarak ulaşabilirsiniz. Elbette masa tenisine oranla normal sahada oynana tenisle % 40 oranında daha fazla kalori yakılmaktadır. Saha tenisine yeteneği olmayanlar ya da vakit bulamayanlar için masa tenisi de oldukça güzel bir alternatiftir. Ayrıca masa tenisi ile yakılan kalori miktarı da küçümsenmeyecek kadar fazladır. Saha tenisi ve masa tenisi sporlarının kalori cetvelleri ile devam edelim.



Fenerbahçe Spor Okulları Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: 1. Meşrutiyet Caddesi Nacit Avcı Sokak No:1 Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonu Etimesgut - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara


Masa tenisinin yarım saat oynanması halinde, 160 kalori yakılırken, bir saat oynanan masa tenisinde ise 320 kalori yakılmış olur. Saha tenisinde ise bir saatte 490 kalori harcanmaktadır. Yarım saat saha tenisi oynandığında 245 kalori harcanmış olmaktadır. Bu bilgilerin ardından tenis ile kilo vermenin 3 yolundan bahsedelim.

  • 1.Öncelikle tenis sporu esnasında bacaklardan kollara kadar olan tüm kasların çalıştığını unutmayalım. Bu durumda sağlıklı bir yaşamın yanında düzgün ve estetik bir fiziği de beraberinde getirmektedir. Tenis sporu yaparak, aşırı kilolarınızdan kurtulup, yağlarınızı kaslara dönüştürebilirsiniz. Tenis oynayarak fazla kilolarınızdan kurtulurken kalp ve damar sağlığınızı da korumuş olursunuz.
  • 2.Tenis sporu kuralları gereği hiçbir şekilde statik durmaya olanak sağlamaz. Bu durumda vücudun ciddi oranda enerji harcamasına ve bilhassa ayakların ve ellerin egzersiz yapmalarına neden olarak kalori yakılmasını artırarak, kilo vermeyi kolaylaştırır.
  • 3.Tenis sporu daha çok kol gücüne dayanan bir spordur. Bu sebeple kol kasları güçlenerek, yağ oluşumuna engel olur. Ayrıca kort içerisinde koordine şekilde gerçekleştirilen hamleler ve kısa koşular ise daha esnek, daha diri ve daha ritmli bir vücuda sahip olmaya yardımcı olur.
Tenisin kilo verdiren en önemli özelliği ayakta durmamızdır. Bu şekilde kalori harcamaya başlarız. Sonrasında sert bir biçimde topa vurma, topun gelişine göre yapılan ani dönüşler ve koşmak; bunların hepsini yapmak için kalori harcamak durumunda kalınır. Gün içerisinde iki saat oynanan tenis ile 1000 kalori yakılmaktadır. Ülkemizde de Ankara başta olmak üzere tüm şehirlerde mutlaka tenis kortu bulabilir ve bu faydalı sporu yaparak sağlıklı bir yaşama kavuşurken aynı zamanda da fazla kilolarınızdan da kurtulabilirsiniz.