TENİS KURSU SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 3 NOKTA

blog yazısı ekle !

TENİS KURSU SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 3 NOKTA

Tenis oyunu hakkında bir kursa gidip ders almak; oynadığınız oyunu geliştirmek, oyun içerisindeki performansınızı arttırmak, oyuna daha aktif ve etkin bir şekilde dahil olmak, temel kuralları öğrenmek, repertuarınıza yeni vuruşlar eklemek ya da yapmış olduğunuz hatalı vuruşları fark edip düzeltmeniz için oldukça iyi bir fırsattır. Ayrıca gidecek olduğunuz tenis kursu; yapacak olduğunuz antrenmanlara dair daha sağlıklı, bilinçli ve verimli hedefler koyma olanağı sağlamış olur. Ayrıca bu tip tenis kursları sizlerin tenis hakkındaki bilgi ve düşünce birikiminizi arttıracak ve yapmış olduğunuz bu spor dalına daha hakim bir bakış açısına sahip olmanızı sağlayacaktır. Kurs bünyesinde yer alan beslenme ve psikolojik danışmanlık gibi servisler de sizin oyun içerisindeki başarınızı arttıracak ve teşvik edici nitelikte olacaklardır. Aynı zaman da bu gibi tenis kursları Ankara gibi büyük şehirler başta olmak üzere pek çok ilimiz de bulunmaktadır. Tenis öğrenmek, kendini tenis üzerinde geliştirmek, sağlıklı ve güzel vakit geçirmek isteyen bireylerin bu kursları seçerken bir takım şeylere de dikkat etmesi gerekmektedir. Şimdi, tenis kursu seçerken dikkat edilmesi gereken 3 nokta nelerdir onlara bir bakalım;



Fenerbahçe Spor Okulları Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: 1. Meşrutiyet Caddesi Nacit Avcı Sokak No:1 Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonu Etimesgut - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara


1.Antrenör: Oynayacak olduğunuz tenis sporundan üst düzey bir verim alıp, başarılı bir performans gösterebilmeniz için dikkat edeceğiniz en önemli noktalardan birisi de lisanslı bir antrenör ile çalışmanızdır. Dolayısıyla seçecek olduğunuz kursları değerlendirirken; antrenör konusuna fazlası ile itina göstermeniz gerekmektedir. Antrenörün lisanslı olması da oldukça önemlidir; çünkü lisans bir antrenörün profesyonelliğini gösterir. Antrenörünüz; kortta zaman geçirmekten keyif almalı, işini severek – isteyerek yapmalı, yeni başlayan birisi olarak sizin endişelerinizi, düşüncelerinizi empati yaparak anlayabilmelidir, bu oldukça önemlidir; çünkü sizin tecrübe düzeyinize uygun bir metot seçebilmesi için ilk olarak sizi anlaması lazım. Aynı zamanda sizin oyundaki gelişim düzeyinizi arttıracak, oyun içerisinde ilerletecek bir çalışma programı bulup, uygulayabilmeli. Bahsedildiği üzere antrenör, kişinin tenis oynamayı öğrenmesi ya da kendini geliştirmesi için gidecek olduğu bir kursta dikkat etmesi gereken en önemli noktadır.

2.Ekipmanların tipi ve kalitesi: Kurs seçerken dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise ekipmanların kalitesi ve yeterliliğidir.

3.Konum: Seçecek olduğunuz kursun ulaşım imkanlarının olabildiğince kolay olduğu bir konumda olmasına özen göstermenizde fayda var. Kursta geçirecek olunan süresinin daha fazlasını oraya ulaşmak için geçirmeyi hiç kimse istemez. Ayrıca yoğun bir iş/okul günü sonrası gidecek olduğunuz tenis kursuna bir de ulaşım zorluğu çekmek kişinin motivasyonunu düşürecektir.