TENİS OYNARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 3 NOKTA

blog yazısı ekle !

TENİS OYNARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 3 NOKTA

Tenis sporu, erken yaşlardan başlayarak ileri yaşlara kadar herkese hitap eden bir spor dalıdır. Son dönemlerde Ankara gibi daha pek çok şehrimizde tenis sporuna olan ilgi de ciddi bir artış gözlemlenmektedir. Eğlenceli ve bir o kadar da sağlık açısından faydaları olan tenis sporuna küçük yaşlarda başlanmasının da pek çok avantajları bulunmaktadır. Ancak yeni öğrenenler için tenis, ilk etapta oldukça zorlayıcı bir spor olarak gelebilir. Ancak oyun sırasında duyulan zevki de unutmamak gerekir. Tenis sporu genç kalmayı isteyenler için vazgeçilmez bir spor dalıdır. Erkeklerin ve kadınların bir arada oynayabildiği ender spor dallarından da bir tanesidir.



Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Fenerbahçe Spor Okulları Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: 1. Meşrutiyet Caddesi Nacit Avcı Sokak No:1 Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonu Etimesgut - Ankara


Tenis sporuna her yaşta başlamak mümkündür. Erkek ve kadın çiftler olarak oynayabileceğiniz gibi üç kuşak bir arada da oynanabilen bir oyun. Aynı zamanda düşünüldüğü kadar da pahalı bir spor değil. Tenis oyununda bütün beyin ve bütün kaslar koordine şekilde çalışır. Bu sırada ise sakatlanma oranı da sıfır denecek kadar azdır. Kalp damar sistemine iyi gelen tenis ile atletik kondisyonunda artmasında etkilidir. Kişinin formda kalmasında da etkisi olan tenis, yağ ve kalori yakımına yardımcı olmaktadır. Tenis sporunun düzenli ve kararlı bir şekilde oynanması sonucunda, çok daha sağlıklı, daha çok güçlü bir beden kaçınılmaz olmaktadır. Tenisi oynadıkça kişi tatmin olurken her oyunda yeni baştan canlandığı duygusuna kapılacaktır. Tenis sporu ile disiplininiz artacak, kendinize duyduğunuz güvende yükselecek ve sinirleriniz de daha güçlü bir hal alacaktır. Diğer spor dallarında olduğu gibi tenis sporunu yaparken de dikkat edilmesi gerekenler bazı hususlar vardır. Yazının devamında tenis oynarken dikkat edilmesi, gereken 3 nokta hakkında bilgi bulabilirsiniz

  • 1.NOKTA: Tenise başlamadan evvel eklem ve kasların ısındığından emin olunmalıdır. Oyun öncesinde, oyun esnasında ve oyun sonrasında, bilhassa havanın sıcak ya da nemli olduğu ve bir saatin üstünde tenis oynandığında yeterli miktarda su içilmesine dikkat edilmelidir.
  • 2.NOKTA: Oyun esnasında sakatlanma durumu yaşanınca göğüste bir ağrı hissi oluştuğunda oyun hemen sonlandırılmalı ve bir doktora baş vurulmalıdır.
NOKTA: Oyun esnasında kapasitenin üzerinde hareketler yapılmamalı, kişi kendini zorlamamalı ve tehlikeli pozisyonlardan da uzak durulmalıdır.