TENİS SPORUNUN FİZİKSEL 5 FAYDASI

blog yazısı ekle !

TENİS SPORUNUN FİZİKSEL 5 FAYDASI

Tenis sporunu yapmak, ruhsal, zihinsel ve bedensel açılardan oldukça faydalıdır. Tenis oynamak kişinin hastalık riskini azaltırken, direncinin de yükselmesine yardımcı olur. Ayrıca dengeli ve düzenli beslenme ile sağlıklı kilo vermeye, kemik ve kasların güçlenmesine, dayanıklı ve esnek bir vücuda sahip olmayı sağlamaktadır. Bu yazımızda tenis sporunun fiziksel 5 faydası hakkında bilgi vermeye çalıştık.



Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Fenerbahçe Spor Okulları Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: 1. Meşrutiyet Caddesi Nacit Avcı Sokak No:1 Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonu Etimesgut - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara


  • 1.Tenis oynamak öncelikle aşırı kilolardan hatta obeziteden sizi uzaklaştıracak olan bir spor dalıdır. Kalori harcamak ve kilo vermek için en eğlenceli spor dallarından olan tenis, oldukça iyi bir tercih olabilir. Haftada 3-4 saat kadar oynanan tenis ile kilo vermeye başlamakta mümkündür.
  • 2.Ayrıca tenis sporu kişinin daha dayanıklı bir yapıya sahip olmasında da etkilidir. Kas dayanıklılığının yanı sıra kardio açısından da dayanıklı bir yapı için tenis sporu yapmanın önemi büyüktür. Günlük hayatta da daha yüksek bir enerjiye sahip olmanın yolu da kas dayanıklılığı ve kardio ile sağlanmaktadır. Kasların dayanıklılığının artması ve yüksek kardio ile güç sarfettirici hareketler esnasında soluksuz kalmayı engellemektedir.
  • 3.Vücudun ayakta kalabilmesinde en önemli etken kemiklerdir. Osteoporoz ve kemik erimesi olarak bilinen kemik sağlığını tehdit eden bu sağlık problemlerine karşı da Tenis oynamak, kemiklerin yapılarının korunmasının yanı sıra güçlenmesinde de etkilidir.
  • 4.Tenis sporu için yapılan antrenmanlar ise, kasların faaliyetlerinin artmasında etkilidir. Tenis oynamak kas gelişimine destek olurken, metabolizmanın düzenlenmesinde de etkilidir.
  • 5.Tenis sporunun uzun yıllar yapılması, fiziksel açıdan daha formda ve sabit bir vücuda sahip olmakta etkilidir. Tenis sporu yapan kişilerin vücutları da kemikleri de daha esnek bir yapıya sahiptirler.
Ankara ve hemen hemen tüm şehirlerde tenis oynayabileceğiniz bir kort mutlaka bulunmaktadır. Tenis sporunun yazmış olduğumuz fiziksel faydaları saymakla bitmeyeceği gibi psikolojik ve sosyal açılardan da oldukça olumlu gelişmelere neden olmaktadır. Yapılan araştırmalar, tenis gibi bireysel yapılan ve odaklanma gerektiren spor dallarının çocuklardaki matematik becerilerini geliştirirken, liderlik kabiliyetlerinin de artmasına yardımcı olmaktadır. Tenis, son dönemlerin vazgeçilmez bir spor dalı olma özelliğini yakalamış güzel ve farklı bir spordur.