VOLEYBOL OYNARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 3 NOKTA

blog yazısı ekle !

VOLEYBOL OYNARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 3 NOKTA

Voleybol oldukça sevilen ve yaygın olarak yapılan takım sporları arasında bulunmaktadır. Ankara başta olmak üzere ülkemizde de oldukça sevilerek yapılan bir spor dalı olma özelliğine sahiptir. Ancak voleybol oynarken dikkat edilmesi gereken 3 nokta bulunmaktadır. Manşet, servis ve blok voleybol oynarken dikkat edilmesi gereken hareketlerdir.



Atakule Spor Kulübü Esat

Çankaya

devamını oku... Adres: Tunalı Caddesi No:2 Çankaya - Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulu - İncek

İncek

devamını oku... Adres: Iğdır Caddesi No:13 Çankaya - Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulları - Bilkent

Bilkent

devamını oku... Adres: Üniversiteler Mahallesi İhsan Doğramacı Bulvarı No:3 Sport İnternational Bilkent-Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Yeni Ufuklar Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Tunahan Mahallesi 211. Cadde No:12 Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eryaman - Ankara

Fenerbahçe Spor Okulları Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: 1. Meşrutiyet Caddesi Nacit Avcı Sokak No:1 Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonu Etimesgut - Ankara

Atakule Spor Akademisi

Çankaya

Serüvenimiz 2005 yılında Çankaya Spor Kulübü adı altında başlayıp, 2009 yılından itibaren Atakule Basketbol Akademisi olarak devam etmektedir. 6 – 17 yaş aralığında öğrencilerimize basketbol, voleybol, jimnastik ve futbol branşlarında hizmet vermekteyiz. Çocuklara, dostluğu, iyi iletişim kurmayı, takım ruhuyla çalışmayı, paylaşmayı, spor yapmanın disiplinini aşılayarak, hayatlarının her alanında kullanabilecekleri bir yaşam tarzı kazandırmayı amaçlamaktayız. Atakule Spor Akademisi olarak; küçük yaşlarda disiplinli hareket etmeyi, takım içinde var olmayı tecrübe eden çocukları, ilerde seçecekleri mesleklerde de bir adım önde olma düşüncesiyle yetiştirmekteyiz. Antrenman faaliyetlerimizin dışında öğrencilerimizin ders çalışmaları ve kitap okumaları için zaman ve mekan yaratmaya çalışarak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya ve hedeflerini gerçekleştirmeleri yönünde teşvik etmekteyiz. Kulüp takımlarımızın düzenli olarak yurt dışına turnuvalara katılmaları, çocuklarımızın hem eğitimsel hem de kültürel olarak gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Özel turnuvalarda ve resmi altyapı liglerinde lisanslı oyuncu olarak oynamalarına imkan sağlayarak, 15 kişilik antrenör kadromuzla, çocuklarımızı kendine güvenen, takım ruhuyla hareket edebilen, paylaşmanın gücünü anlayan ve spor disiplini kazanmış bireyler haline gelmeleri için çalışmaktayız.

http://www.atakulesporakademisi.com/
devamını oku...
Adres: Çankaya

Filenin Sultanları Voleybol Okulları - Bilkent

Bilkent

devamını oku... Adres: Üniversiteler Mahallesi İhsan Doğramacı Bulvarı No:3 Sport İnternational Bilkent-Ankara

Filenin Sultanları Voleybol Okulları - Dikmen

Dikmen

devamını oku... Adres: Ayrancı Aysel Yücetürk Anadolu Lisesi - (Dikmen polisevi kavşağı Shell benzinlik Arkası.) Selimiye caddesi 23/B Dikmen-Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulu - Oran

Oran

devamını oku... Adres: Hayri Çeçen Sokak No:4 Çankaya - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Çaba Akademi

Yenimahalle

Çaba Akademi'de Basketbol, Voleybol ve Cimnastik Spor Okulu ve Takım antrenmanlarımız devam ediyor.

Çaba Akademiye ait Türkiye'nin ve Ankara'nın en büyük ve modern Spor Eğitim Merkezlerinden biri olan tesisimizde uzman eğitmen kadromuz ile faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

Tesisimizde,
- 2 adet olimpik ölçülerde basketbol/volaybol sahası
- 1 adet tam donanımlı Bireysel Basketbol Antrenman Salonu
- 3 sahada toplam 12 basketbol potası
- Tam donanımlı ve ferah bir Cimnastik Salonu
- Atletik performans ve kondisyon merkezi
- 7 adet bağımsız soyunma odası
- Maç analizi ve video izleme odası
- Antrenmanları takip edebileceğiniz keyifli Cafe

ile 2600 m2 kapalı alanda çocuklarımıza nezih ve sıcak bir ortamda spora başlatmak ve spor yaptırmak için bütün imkanları sağladık.

Çaba Akademi tesisimizi ziyaret ederek ücretsiz deneme antrenmanlarımıza katılabilirsiniz.devamını oku...
Adres: Macun Mahallesi 201. Cadde No:3 Yenimahalle-Ankara

Anadolu Şahin Spor Kulübü

Keçiören

Final akademi spor kulübü olarak her yaştan ve seviyeden kişilere spor kültürü aşılamak birinci hedefimizdir. Sporun kişisel gelişime özellikle fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişime faydası aşikardır.

Çocuk ve yetişkin gruplarımıza özel eğitim ve grup eğitimleri uzman antrenörler eşliğinde yüzme , Voleybol ,Kort Tenisi ve Basketbol branşlarında amatör ruhla profesyonel eğitim vermek gayemizdir.

Yüzme branşımız içerisinde bel fıtığı , boyun fıtığı , skolyoz, eklem rahatsızlığı ve kilo problemi olan kişiler için havuz antrenmanlarımız vardır. Yerimiz Keçiören Final koleji kampüsü içerisindedir. Tesis yeni , son derece modern ve temizdir.devamını oku...
Adres: Osmangazi Mah. Aşıkpaşa Cad. Final Okulları Keçiören Kampüsü Keçiören - Ankara

Anıttepe Ata Spor Kulübü

Anıttepe

Basketbol : Anıttepe Anadolu Lisesi Spor Salonu
Adres : Yücetepe, 88 sokak no 7 Çankaya/ Ankara

Voleybol : Ankara Lisesi Spor Salonu, Sıhıye
Adres : Hacettepe, turkocagi sokak no 1 Altındağ/ Ankara
devamını oku...
Adres: Anıttepe Anadoılu Lisesi Yücetepe Mahallesi 88 Sokak No:7 Anıttepe-Ankara

Mehmet Emin Resulzade Spor Kulübü

Çukurambar

Eğlenceli ve dolu dolu antrenmanlar, hem kişisel gelişim hem takım odaklı özel çalışmalar, her yaş grubu için eğitsel oyunlar. Mehmet Emin Resulzade Spor kulübü olarak Voleybol, Basketbol, Futbol kız - erkek antrenmanlarımız başlamıştır.devamını oku... Adres: Öğretmenler Caddesi 1472 Sokak Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi Çukurambar-Ankara

Gorilbey Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Esat Caddesi No:115 Çankaya - Ankara

Meteoroloji Spor Kulübü

Keçiören

devamını oku... Adres: Kalaba Mahallesi Halıç Sokak No:1 Keçiören - Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü Esat

Küçükesat

devamını oku... Adres: Seyranbağları Göktürk Mahallesi Seyran Caddesi Küçükesat-Ankara


  • 1.Manşet, teknik konusunda çok iyi seviyede olan oyuncular için bile zorlanabilirler. Çünkü, güzel bir manşet için vücutlarının önüne doğru kollarını ayırmaları gerekmektedir. Bu durumda yapılması gereken ise, mümkün olduğu kadar vücudu yükseltmek için parmak uçlarında yukarıya doğru kalkmak gerekir. Elbette ki, en doğrusu bu durumu yaşamamak adına gerekli olan tedbirin daha önceden alınmasıdır. Bunun içinse, vücut topa dönük olmalı ve manşeti rahat alabilmek için ayak hareketlerini iyi ayarlamaya çalışmak gereklidir. Voleybolda artık yeni kurallar gereği servisler parmaklarla da karşılanabilmektedir. Her ne kadar güzel bir görünüm olmasa da zor durumlarda uygulanabilecek en iyi yol da budur. Parmakla karşılık verme de top tutulmadığı sürece hakemden de herhangi bir olumsuz karar gelmez.
  • 2.Servis atmak da voleybol oynarken dikkat edilmesi gerekenlerin başında gelir. Öncelikle topa konsantre olunmalıdır. Servise hazırlık aşamasında rakip oyuncular arasından hedefinizi belirlemenizde güzel bir servis atmanızı sağlayacaktır. Oyuncular arasından manşette zayıf olanlara ya da yanlara doğru servisi atmaya çalışmalısınız. Şayet pasör ön sırada ise sol kısımda bulunan smaçöre atılacak olan kısa serviste iyi bir taktiktir. Hedefin belirlenmesinden sonra topu havaya doğru iyi bir şekilde atmalısınız. Top havaya atılıp, vurulmadığında tam ayağınızın önüne düşecek şekilde ayarlanmalıdır.
  • 3.Blok tutma konusunda her ne kadar iyi olsanız da, hücum eden taraf her zaman için daha avantajlıdır. Topu yakalayabilme ihtimali düşük dahi olsa moralinizi bozmadan oyuna devam edin. Böyle bir durumda olabildiğince ellerinizi karşı tarafa doğru uzatmak, doğru bir hareket olacaktır. Şunu unutmamakta fayda var, blok her ne kadar iyi kurulmuş olsa da zayıf noktalar da olacaktır. Yapmanız gereken sabırla ve iyi bir konsantrasyonla temel teknikleri uygulamaya gayret edin.