YÜZME İLE KİLO VERME

blog yazısı ekle !

YÜZME İLE KİLO VERME

Vücutta bulunan pek çok kasın aynı anda çalışmasını sağlayan, bilhassa diyet programlarında karsımıza çıkan ve sağlıklı yaşamın vazgeçilmezi olarak bilinen spor dalı, yüzmedir. Yüzme sporu aynı zamanda kardiyovasküler egzersiz olarakta değerlendirilmektedir. Her yaştan insanın yapabileceği, belirli bir takım tekniklerle gerçekleştirilen bir spor türüdür. Birçok kişi tarafından tercih edilen yüzme, son dönemlerde yüzme alanlarının da artmasıyla birlikte oldukça yaygın bir hale gelmiştir. Açık yüzme havuzları, olimpik yüzme havuzları ya da Ankara gibi deniz olan şehirlerde yüzme sporu yapılabilir. Yüzmeyi bilmeyenler ise, derin olmayan ve boylarını aşmayan suları tercih ederek, yüzme hareketlerini uygulayarak egzersizlerini yapabilirler. Yapılan bu egzersizler her ne kadar yüzme hareketlerini içermese de vücuttaki tüm kasların çalıştırılmasında etkili olan bir takım aerobik hareketlerden oluşturulmuş bir program ile yapılabilir. Yüzme ile kilo vermek isteyenler için su içerisinde gerçekleştirilen tüm egzersizlerin olumlu faydaları vardır.



Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Yeni Ufuklar Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Tunahan Mahallesi 211. Cadde No:12 Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eryaman - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Ada Yüzme Kursu

Çukurambar

devamını oku... Adres: Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:43/1 ( Sportif Yaşam Kulübü İçi ) Çukurambar-Ankara

Başkent Yüzme Spor Kulübü Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Gordion AVM Karşısı Çankaya - Ankara

ENT Spor Akademisi

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Kaplan Caddesi 8/B Daire:49 Bordo Platinum Residence Etimesgut - Ankara

Başkent Yüzme Spor Kulübü Yenimahalle

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Yenimahalle - Ankara

Anadolu Şahin Spor Kulübü

Keçiören

Final akademi spor kulübü olarak her yaştan ve seviyeden kişilere spor kültürü aşılamak birinci hedefimizdir. Sporun kişisel gelişime özellikle fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişime faydası aşikardır.

Çocuk ve yetişkin gruplarımıza özel eğitim ve grup eğitimleri uzman antrenörler eşliğinde yüzme , Voleybol ,Kort Tenisi ve Basketbol branşlarında amatör ruhla profesyonel eğitim vermek gayemizdir.

Yüzme branşımız içerisinde bel fıtığı , boyun fıtığı , skolyoz, eklem rahatsızlığı ve kilo problemi olan kişiler için havuz antrenmanlarımız vardır. Yerimiz Keçiören Final koleji kampüsü içerisindedir. Tesis yeni , son derece modern ve temizdir.devamını oku...
Adres: Osmangazi Mah. Aşıkpaşa Cad. Final Okulları Keçiören Kampüsü Keçiören - Ankara

Gorilbey Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Esat Caddesi No:115 Çankaya - Ankara


İnsan vücudunun oldukça fazla kuvvet harcamasına neden olan suyun direnci sayesinde kalori ve yağ yakımı kolaylaşmaktadır. Yüzme ile birlikte uygulanan düzenli diyet programları da yüzmeden maksimum derecede fayda görülmesine etki eder. Kilolarından kurtulmak isteyen kişilerin yüzme ile birlikte diyet programlarına da uymalarının yanı sıra bir takım yöntemleri de uygulamaları gerekmektedir. Örneğin, en az yarım saat mutlaka yüzülmelidir. Bu sürenin altına inilmemelidir. Çünkü kişi suya girdiği andan itibaren vücudun ısı dengesini sağlayarak, kasları çalıştırabilmesi için bu süreye ihtiyacı vardır. Yüzmenin daha verimli hale getirilmesi için yüzmeden önce yapılacak ısınma hareketleri de etkili olacaktır. Yüzmeye başlamadan evel ısınma hareketlerinin yapılamadığı durumlarda ise kulaç hareketlerinin yavaş bir biçimde yapılmasıyla durumun telafisi sağlanabilir. Çünkü yüzmeye başlandığında yapılan ani hareketler sonucunda sakatlanmalar ya da kas zedelenmeleri gibi olumsuz durumlar yaşanabilir.

Yüzme sporunda uygulanan pek çok teknik vardır. Yüzerek kilo vermek isteyenlerin mümkün olduğunca çok teknik uygulamaları gerekmektedir. Bu sayede belirli aralıklar ile kas gruplarının çalışması sağlanmış olur. Yüzme ile kilo verme yönteminde uzmanlar, her gün yüzmek yerine gün aşırı yüzmeyi önermektedirler. Tüm egzersiz programlarında olduğu gibi yüzmede de kişi gün içinde aşırı yükleme yapmamalı ve birer gün arayla yüzerek kasların dinlenmesine de zaman tanınmalıdır ki, kilo verme işlemi kolaylaşsın.