YÜZMENİN 10 FAYDASI

blog yazısı ekle !

YÜZMENİN 10 FAYDASI

Suyun insanlara dinginlik ve sakinlik verdiği aynı zamanda da vücut ağırlığını hafifleterek rahatlatmayı sağladığı bilinmektedir. Yüzme de suyun direncine karşı enerji harcayarak kasları çalıştıran bir spor dalıdır. Ayrıca kalori yakmayı kolaylaştıran ve kas çalıştıran diğer tüm egzersizlerden de üstün kabul edilmektedir. Patolojik ya da fizyolojik durumlarda da yüzme sporu tercih edilmektedir.Ankara gibi gelişmiş şehirlerde yüzmenin faydalarından yararlanmak için pek çok havuz alanları bulunmaktadır. Örneğin, hamile bayanlara formlarını korumalarının yanı sıra kaslarını da rahatlatmaları açısından yüzme önerilmektedir. Yüzmenin insan sağladığı yararlardan genel olarak herkes faydalanabilir. Bu yazımızda yüzmenin 10 faydası nedir? Sorusuna maddeler halinde cevap bulabilirsiniz.



Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Yeni Ufuklar Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Tunahan Mahallesi 211. Cadde No:12 Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eryaman - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Ada Yüzme Kursu

Çukurambar

devamını oku... Adres: Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:43/1 ( Sportif Yaşam Kulübü İçi ) Çukurambar-Ankara

Başkent Yüzme Spor Kulübü Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Gordion AVM Karşısı Çankaya - Ankara

ENT Spor Akademisi

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Kaplan Caddesi 8/B Daire:49 Bordo Platinum Residence Etimesgut - Ankara

Başkent Yüzme Spor Kulübü Yenimahalle

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Yenimahalle - Ankara

Anadolu Şahin Spor Kulübü

Keçiören

Final akademi spor kulübü olarak her yaştan ve seviyeden kişilere spor kültürü aşılamak birinci hedefimizdir. Sporun kişisel gelişime özellikle fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişime faydası aşikardır.

Çocuk ve yetişkin gruplarımıza özel eğitim ve grup eğitimleri uzman antrenörler eşliğinde yüzme , Voleybol ,Kort Tenisi ve Basketbol branşlarında amatör ruhla profesyonel eğitim vermek gayemizdir.

Yüzme branşımız içerisinde bel fıtığı , boyun fıtığı , skolyoz, eklem rahatsızlığı ve kilo problemi olan kişiler için havuz antrenmanlarımız vardır. Yerimiz Keçiören Final koleji kampüsü içerisindedir. Tesis yeni , son derece modern ve temizdir.devamını oku...
Adres: Osmangazi Mah. Aşıkpaşa Cad. Final Okulları Keçiören Kampüsü Keçiören - Ankara

Gorilbey Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Esat Caddesi No:115 Çankaya - Ankara


1.Eklem ve kas problemini uzun süreli olarak yaşayanlar, fiziksel bir aktivite olan yüzmeden faydalanarak, rahatlayabilirler. Çünkü eklem, doku ve kasların vücudun farklı bölgeleriyle uyum içinde ya da bağımsız bir şekilde çalışabilmesi için omurganın üzerinde bulunan baskının azaltılması gereklidir. Su bu baskının azalmasında etkili olduğundan bu tarz sorunu olanlar için yüzmek oldukça faydalıdır.

2.Bilinen klasik egzersizlerin çoğunluğu sadece belirli kas gruplarının çalışmasında etkilidir. Ayrıca bu egzersizlerin büyük bir bölümü de kemik ve eklem sorunu olanlar için tehlike oluşturmaktadır. Yüzme tüm kas gruplarını çalıştırmasının yanında kemik ve eklemlerin de korunmasına olanak sağlamaktadır.

3.Eklemler ve kemikler suyun içerisinde ciddi ölçüde rahatlarlar. Bu sebeple de yü<en kişilerin esneklikleri artar ve uzuvlarını rahat bir şekilde geniş açılarla kolay bir biçimde açarlar.

4.Kalp hastalarına kalbe aşırı yüklenmelerine sebep olan ve kan basıncını artıran yorucu egzersizler önerilmemektedir. Bu sebeple kalp hastaları için de en ideal aktivite yüzmedir, diyebiliriz.

5.Yüzmenin bilinen diğer egzersizlere oranla daha eğlenceli olması da spora yönelen pek çok insan tarafından tercih edilmesine neden olmaktadır.

6.Astım hastalarının solunum derinliğiyle birlikte solunum hızını da kaliteli hale dönüştüren yüzme ile genel durumlarında iyileşmeye neden olur.

7.Yüzme ile yağ depoları enerji olarak kullanılır. Geleneksel spor salonlarında harcanan kalori ve enerji üretiminden 5 kat daha fazla olumlu sonuç alınan yüzme ile kolesterolün de dengede tutulması sağlanmış olur.

8.Tüm kasları çalıştıran yüzme ile yağ depolarında oluşan birikimde azalır. Bunun sonucunda da insülin dokularındaki duyarlılık artarak, diyabet riski azalır.

9.Yüzmenin bir diğer faydası da solunumu kuvvetlendirerek, doku ve kandaki oksijenin kalitesinin artmasını sağlar. Uzmanlar, hareketsiz olan işlerde çalışanların zeka ve algılarının gelişmesine yardımcı olduğunu belirtirler.

10. Kalbe giden temiz kan akışının artmasında bütün kas ve uzuvları çalıştıran yüzmenin önemli bir etkisi vardır. Bacakların devamlı hareket etmesi ile lenf drenajı artarken, doku ve eklemlerdeki rahatsızlık ve şişmeler de önlenmiş olur.