YÜZMENİN PÜF NOKTALARI

blog yazısı ekle !

YÜZMENİN PÜF NOKTALARI

Tüm kas gruplarını çalıştıran ve en sevilen spor dallarından bir tanesi de yüzmedir. Yüzmek,tüm canlıların doğasında bulunan ve doğduğu andan itibaren bildiği ve yatkınlık duyduğu su üzerinde kalmanın bir ileri evresidir. Ancak pek çok insan yüzme bilmiyor olmaktan daha çok boğulma korkusu nedeniyle panik yaşamaktadır. Aslında suda bulunan kaldırma özelliği ile suda bulunan kişinin doğal olan hareketlerinin birleşmesi sonucunda yüzme olayı kendiliğinden gerçekleşmiş olur. Uzun süre suyun içinde kalabilmek ya da hızlı olarak ilerlemek için de değişik ve çeşitli yüzme teknikleri vardır.

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Yeni Ufuklar Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Tunahan Mahallesi 211. Cadde No:12 Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eryaman - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Ada Yüzme Kursu

Çukurambar

devamını oku... Adres: Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:43/1 ( Sportif Yaşam Kulübü İçi ) Çukurambar-Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Başkent Yüzme Spor Kulübü Yenimahalle

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Yenimahalle - Ankara

Başkent Yüzme Spor Kulübü Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Gordion AVM Karşısı Çankaya - Ankara

ENT Spor Akademisi

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Kaplan Caddesi 8/B Daire:49 Bordo Platinum Residence Etimesgut - Ankara

Anadolu Şahin Spor Kulübü

Keçiören

Final akademi spor kulübü olarak her yaştan ve seviyeden kişilere spor kültürü aşılamak birinci hedefimizdir. Sporun kişisel gelişime özellikle fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişime faydası aşikardır.

Çocuk ve yetişkin gruplarımıza özel eğitim ve grup eğitimleri uzman antrenörler eşliğinde yüzme , Voleybol ,Kort Tenisi ve Basketbol branşlarında amatör ruhla profesyonel eğitim vermek gayemizdir.

Yüzme branşımız içerisinde bel fıtığı , boyun fıtığı , skolyoz, eklem rahatsızlığı ve kilo problemi olan kişiler için havuz antrenmanlarımız vardır. Yerimiz Keçiören Final koleji kampüsü içerisindedir. Tesis yeni , son derece modern ve temizdir.devamını oku...
Adres: Osmangazi Mah. Aşıkpaşa Cad. Final Okulları Keçiören Kampüsü Keçiören - Ankara

Gorilbey Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Esat Caddesi No:115 Çankaya - Ankara


Aslında suya ait bir özellik olan kaldırma kuvveti ile suyun içinde bulunan kişinin doğal olan hareketlerinin birleşmesi ile birlikte yüzme eylemi kendi kendine gerçekleşir. Ancak genel anlamda yüzme denilen eylem, kişinin kendini panik ve endişeden kurtarıp, rahat bir şekilde bıraktığı sürece doğal olarak gelişebilecek bir süreçtir. Yüzmenin püf noktaları deyince öncelikle panik, endişe ve kaygı gibi duygulardan arınarak, özgüven ile yüzmeye başlamak gelmektedir. Çünkü bu tür olumsuz duygular, kişinin su üzerinde kalmasına engel olur. Bireysel bir spor türü olan yüzme de, panikten dolayı boğulma riski de bulunduğundan yüzme için kişinin boyunu geçmeyen havuzların tercih edilmesi önerilmektedir. Yüzme öğrenme de ilk kural, su üzerinde durabilmektir. Bu durumda panik yapmadan, vücudun doğal akışına bırakılmasıyla kendiliğinden gerçekleşecektir. Suda yatay olarak yalnız başına kalabilmek, en önemli adımın başarıyla tamamlandığını göstermektedir. Havuza girdikten sonra göğüs kısmı şişinceye kadar derin bir nefes aldıktan sonra nefesinizi turun. Bu şekilde suya batmaya gayret ettiğinizde, batmadığınıza şahit olacaksınız. Bu durum cesaretinizi artıracaktır. Başınız suyun dışında iken suyun üzerinde kalma işleminden sonra ise, ayaklarınızı çırpma aşamasına geçebilirsiniz. Bu aşamayı da bir müddet çalıştıktan sonra kulaç atma evresine geçilir. Kulaç atma işlemi aslında kolların kürek biçiminde kullanılmasıdır. Bu sayede suyun itilip-çekilmesi sağlanarak ilerleme gerçekleştirilir. Bu tarz yüzme stiline köpek stili denmektedir. Köpek stili oldukça basit ve kolay bir stildir. Bu yüzme tarzından sonra diğer stillerde rahatlıkla uygulanacaktır. Serbest yüzme, sırt üstü yüzme, kelebek ve kurbağalama yüzme stilleri arasındadır.

Kulaç atarken dikkat edilmesi gereken püf noktalardan birincisi, sağ kol ileri doğru uzatıldığında, başınızı sola doğru, sol kulacın atılmasıyla birlikte de başın sağ tarafa çevrilmesi ve bu esnada da omuza bakıyor pozisyonda ağızdan nefes alınması gerekmektedir. Ülkemizde Ankara ile birlikte pek çok şehirde yüzme kursları bulunmaktadır. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise, Yüzmeyi öğrenme evresinde mutlaka yüzme bilen bir kişi birlikte gidilmeli ve derin sulardan da uzak durulmalıdır.