TENİS İLE VÜCUT GELİŞTİRME

blog yazısı ekle !

TENİS İLE VÜCUT GELİŞTİRME

Tenis sporu, bireylere olumlu anlamda pek çok şey kazandırmaktadır. Hem psikolojik hem de fiziksel açıdan bireye kattıkları oldukça önemlidir. Psikolojik açıdan; özgüven oluşumunu destekler, olumlu beden algısı oluşturur, stratejik düşünme yetisini geliştirir, stres – kaygıyı azaltıcı niteliktedir ve kişide iç disiplin oluşumuna katkı sağlar. Fiziksel açıdan ise; bireye hız, çeviklik, sürat kazandırır, el, göz ve genel vücut koordinasyonunun gelişmesini sağlar ve bireyin dinamik dengelerini geliştirir.



Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Fenerbahçe Spor Okulları Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: 1. Meşrutiyet Caddesi Nacit Avcı Sokak No:1 Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonu Etimesgut - Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara


Vücut ve kişisel gelişim üzerinde pek çok artıya sahip olan tenis sporu bireylerin vücut geliştirmesine de yardımcı olmaktadır. Tenis ile vücut geliştirme nasıl olur buna değinelim; Tenis sporu içerisinde yer alan kısa mesafe koşuları, kuvvet yetisi ve dayanıklılık egzersizleri zaten vücut geliştirme açısından bireye pek çok şey kazandıracaktır. Bunların dışında tenis sporu ile kazanılan çeviklik, güç ve sürat gibi anaerobik yetiler ile de vücut geliştirme amacı ile yaptığınız egzersizlerde ekstra bir başarı gösterecek ve tenis antrenmanlarıyla bunu desteklemiş olacaksınız. Tenis bireylere daha hızlı, daha güçlü ve daha dinamik sporcular olma olanağı da veriyor. Oyun içerisindeki tenis vuruşlarındaki hız da vücut gelişimi açısından önemlidir. Öncelikle tenis sporu içerisinde yeterli gelişimin gösterilmesi ön planda olmalı sonrasında vücut gelişimine katkı sağlayacak gerekli tenis antrenmanlarının belli bir düzen ve program dahilinde yapılması gerekmektedir. Tenise özgü performansı geliştirmek için de antrenmanlara özen gösterilmesi gerekmektedir. Ayrıca tenis sporu ile çok güçlü bel ve bacak kaslarına sahip olmak da mümkündür; böylelikle vücut geliştirme konusunda önemli bir yol kat etmiş olunacaktır. Ancak, tam olarak gerçekleşebilmesi için tenisin ağırlık çalışmaları ve salon sporları ile desteklenmesi gerekmektedir; bunun nedeni gerektiği kadar zorlanmayan kas grubunun gelişim gösterememesidir. Ankara ve birçok şehirde bu çalışmalara yapabileceğiniz tesisler bulunmaktadır.

Dolayısıyla tenis sporu ve antrenmanlarını bahsedildiği gibi farklı aktivitelerle destekleyerek hem tenis hem de vücut geliştirme konusunda daha iyi bir performans sergileyebilirsiniz. Ancak ağırlık çalışmalarında dikkat edilmesi gereken bir husus kaldırılan kilonun gerekenden fazla olmamasıdır aksi takdirde tenis oyunu esnasındaki hızınız yavaşlayabilir o nedenle bu konuya gereken önemi göstermeniz tenis sporu içerisindeki performansınız açısından oldukça önemlidir.