BASKETBOLUN 8 KURALI
Basketbolun Temel Kuralları ve Uygulamaları
Tüm spor dallarında olduğu gibi basketbol sporunu yaparken de uygulanması gereken kurallar bulunmaktadır. Çocukların gelişimine büyük fayda sağlayan basketbol sporuna çocukları yönlendirmek, gelişimleri açısından da önemlidir. Ankara gibi büyük şehirlerde çocuklarınıza uygun basketbol kurslarını araştırarak, size en uygun olan alternatifi değerlendirebilirsiniz.Bu yazımızda basketbolun 8 kuralı ve bu kurallar hakkında detaylı bilgilere yer vereceğiz.
Sitemizdeki tüm Basketbol Kurslarına AnkaraSporMerkezleri.com İndirimini Sormayı Unutmayınız !
Ankara Basketbol Kursları Fiyatları
1. Hakemler ve Saha Seçimi
Basketbol iki hakemin yönettiği müsabakalardan oluşmaktadır. Sahayı seçme hakkı misafir takıma aittir. Saha değişimi de her devrede gerçekleştirilir.
2. Oyunda Topun Durumu
Çemberden ya da potadan dönen top, hakem tarafından durdurulmadığı sürece oyuna devam edilir. Ayrıca topun oyun çizgisine değmeden havadan çizgi dışına çıkması halinde oyuncu da çizgilerle temas etmeden havadan topu çevirebilir ve bu şekilde oyun devam eder.
3. Oyunun Durması ve Başlaması
Oyunun zamanı ya da oyun, sayı atışlarından sonra ve hakemin düdük çalmasıyla durur. Oyunun ve zamanın yeniden başlaması, sayı kaybeden takımın topu, potanın gerisinde bulunan çizginin arkasından oyuna dahil etmesiyle gerçekleşir. Oyun sırasında farklı durumlarda ise top, hakemin belirlediği yerlerden oyuna sokulur.
4. Oyuncuların Faul Hakları ve Takım Dizilişi
Oyuncuların oyundan çıktıktan sonra oyuna tekrar devam etmeleri için faul haklarının bitmemiş olması gerekmektedir. Bir takımda toplam 5 kişi bulunur. Bunlardan iki tanesi savunma, iki tanesi hücum, bir kişide ortada post oyuncusu olarak bulunurlar.
5. Faul Sayısı ve Oyuncu Dışarı Kalması
Beş kere faul alan oyuncu oyun dışında kalarak, o maç süresince de tekrar oyuna giremez. Takım faullerini ise, oyuncuların bireysel yaptıkları faul sayılarının toplamı belirler.
6. Takım Faulleri ve Serbest Atış Hakkı
Bir takımın faul sayısı, dört takım faulüne ulaştığında, maç esnasında yapılan her faul karşılığında serbest atış hakkı karşı takıma geçer.
7. Kural İhlalleri ve Cezalar
Oyuncular, bireysel kural ihlallerinde ve faul yapıldığı zamanlar olmak üzere iki durumda cezalandırılmaktadırlar. Kural ihlalinin gerçekleşmesi halinde karşı takım top kullanma hakkını kazanır. Bireysel kural ihlallerinde de faul cezasının yanında rakibe faulün yapıldığı yerde göz önünde bulundurularak, topu yandan oyuna sokma hakkı verilmektedir.
8. Sportmenliğe Aykırı Davranışların Cezası
Kavga, küfür gibi sportmenliğe yakışmayan her türlü davranışın cezası da Turnuva'dan ihraç edilmektir. Turnuva dan ihraç edilen takım hükmen mağlup kabul edilir.
Sitemizdeki tüm Basketbol Kurslarına AnkaraSporMerkezleri.com İndirimini Sormayı Unutmayınız !
Ankara Basketbol Kursları Fiyatları