FUTBOL KURSUNA BAŞLAMA YAŞI KAÇ OLMALIDIR?

blog yazısı ekle !

FUTBOL KURSUNA BAŞLAMA YAŞI KAÇ OLMALIDIR?

Futbol kursuna başlama yaşı kaç olmalıdır? Sorusuna cevap verecek olursak; futbol eğimi almak için kursa başlama yaşının 5-7 yaş aralığında olduğunu söylemek mümkündür .Kursa başlayacak olan çocuğun bu yaş grubunda olmasının yanı sıra spora ve bilhassa futbola karşı yeterince ilgili olması, göz ve ayak eşgüdümünde yetenekli olan, spor disiplinine ve ahlakına sahip, hızlı çevik ve sportif bir zekaya sahip olan, hırslı, sabırlı ve aynı zamanda da azimli olması gerekmektedir.



Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Gorilbey Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Esat Caddesi No:115 Çankaya - Ankara

Mehmet Emin Resulzade Spor Kulübü

Çukurambar

Eğlenceli ve dolu dolu antrenmanlar, hem kişisel gelişim hem takım odaklı özel çalışmalar, her yaş grubu için eğitsel oyunlar. Mehmet Emin Resulzade Spor kulübü olarak Voleybol, Basketbol, Futbol kız - erkek antrenmanlarımız başlamıştır.devamını oku... Adres: Öğretmenler Caddesi 1472 Sokak Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi Çukurambar-Ankara


Ayrıca futbol kursuna giden çocuğun yapması gereken görevleri de aksatmaması gerekmektedir. Psikolojik, hız ve kondisyon açısından maçlara hazır olmalıdır. Antrenörün belirlemiş olduğu antrenman programlarına düzenli katılmalıdır. Şehiriçi ya da şehir dışı maçlara katılmalıdır. Fiziksel yaralanma ya da sakatlanmalarda tedavisni yaptırmalı ve sağlığına da dikkat etmelidir. Takım içerisinde uyumlu ilişkiler sergilemelidir. Antrenörü ve takım arkadaşlarıyla güzel diyaloglar kurmalı ve takım dışında olduğu maçlarda ise takımını sonuna kadar desteklemelidir. Tüm bu görevleri yerine getirecek kapasitede olan ve 5-7 yaş aralığında bulunana çocuklar futbol kursuna başlayabilirler. Futbol eğitiminde motor koordinasyonun yanı sıra fizik kondisyon v e futbol sporunun kuralları öğretilmeltedir. Futbol yaşamları boyunca eğitim sğresi de devam eder. Takım içerisinde taktik, güç, spor zekası, kondisyon gibi farklı ve geliştirici antrenmanlarda yer almaktadır.

Futbol kurslarının temel amacı, öncelikle sporu ve özellikle de futbolu sevmelerini sağlamak ve temel futbol hareketlerini öğreterek fiziksel gelişimlerine yardımcı olmaktır. Futbola başlayacak olan aday futbolcunun yaşamının düzenli ve disiplinli olması ve başarılı bir sosyal hayat edinmesi için kursa başlamadan önce çocuğun uyku düzeninden beslenme alışkanlığına kadar pek çok konuda bilgi edinilen bir anket doldurulmaktadır. Sonrasında edinilen bu bilgiler sporcunun dosyasına kaydedilir ve antrenör tarafından da takip altına alınmaktadır. Futbol altyapı kursları veya okulları; yaratıcı düşünce gücü olan, yüksek taktiksel anlayışa sahip, hızlı, teknik, dayanıklı, kuvvetli, eleneklerine bağlı olan ve rakibine, hakeme ve seyirciye karşı saygısını yitirmeyen sporcular yetiştirmeyi hedeflemektedirler. Sizlerde Ankara ve tüm ülkemizde bulunan futbol kurslarından çocuğunuz için en uygun olanını bularak, çocuğunuzun fiziksel, psikolojik ve sosyal açıdan gelişmesine yardımcı olabilirsiniz.