TENİS OYNAMANIN PSİKOLOJİK 5 FAYDASI

blog yazısı ekle !

TENİS OYNAMANIN PSİKOLOJİK 5 FAYDASI

Sıcak havaların gelmesi ile çocuk gelişimini ve büyümesini desteklemek, eğlenceli zaman geçirmesine yardımcı olmak için sportif aktivitelere yönlendirmek oldukça sağlıklı bir karar olacaktır. Ayrıca tenis oyunu için Ankara ve pek çok şehirde tesisler bulunmaktadır. Tenis sporunun fiziksel ve kişisel gelişime olan faydaları da oldukça çoktur. Stratejinin ön planda olduğu bir spor dalı olan tenis ile bireyler daha etkin bir şekilde düşünebilmeyi ve akıl yürütebilmeyi sağlıyor. Tenis sporunun kişinin psikolojisi üzerinde de pek çok olumlu katkısı vardır. Şimdi tenis oynamanın psikolojik 5 faydası nelerdir bir bakalım;

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Fenerbahçe Spor Okulları Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: 1. Meşrutiyet Caddesi Nacit Avcı Sokak No:1 Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonu Etimesgut - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara


  • 1.Özgüven: Tenis oyunu bireylerde öncelikle özgüven duygusunun gelişmesine olanak sağlıyor. Bireyin benlik değerini, özsaygısını olumlu yönde tetikleyerek özgüven oluşumunu destekliyor. Bu özgüven duygusu da kişiye yenilikçi bir yaklaşım kazandırıyor. Yeni faaliyetlerde bulunma, sportif aktivitelerde daha sık yer alma isteği oluşumunu sağlıyor. Aynı zamanda kaygı gibi olumsuz problemlere sahip olan kişilerde bu problemin giderilmesi yönünde yardımcı oluyor.
  • 2.Stres ve Depresyon: Antrenmanlar ve maçlarla desteklenen tenis sporu, henüz başlangıç evresinde olan depresyon rahatsızlığının belirtilerinin önlenmesi ve oluşan stresin azaltılması yönünde destekleyici nitelikte rol oynar. Aynı zamanda stres kaynaklı hastalık ve rahatsızlıkların önlenmesinde de oldukça etkili bir spor dalıdır.
  • 3.Yaşam Becerilerinin Öğrenilmesi: Tenis ile pek çok deneyim kazanmak mümkündür. Öncelikle kişiye rekabet ortamını gösterir ve öğretir, sorumluluk almayı, mücadeleci bir yapıya bürünmeyi, hatalarından ders çıkarmayı ve daha pek çok şey kazandırır. Tüm bu tecrübeler kişilerin yaşamlarını olumlu yönde şekillendirmeye yardımcı olacak becerilerdir.
  • 4.Kişisel Gelişim: Bireyin karakteristik özelliklerinin gelişmesine de pek çok faydası bulunan tenis sporu, etik kurallarını, iletişimi, paylaşımı ve zamanı yönetebilme yetisini kişiye kazandırarak bireyin kişisel gelişimi üzerinde oldukça etkili olur.
  • 5.Olumlu Beden Algısı: Vücutlarından kaynaklanan sıkıntılardan dolayı kaygı ve stres duyan kişiler daha düşük bir özgüvene sahip olacaklardır ama tenis sporu bu düşüncelerini aşmalarına yardımcı olacaktır. Tenis sporu gibi çeşitli aktivitelerde bulunmak kişilerin daha fit, daha sağlıklı bir görünüm kazanmalarını sağlayacaktır. Yeme bozuklukları – obezite gibi rahatsızlıklara sahip olan kişiler bu problemlerinden kurtulacak ve özgüveni yüksek sağlıklı bireyler haline geleceklerdir.