FORMUNU KORUMAK İSTEYENLERİN TENİSİ TERCİH ETMESİNİN 4 NEDENİ

blog yazısı ekle !

FORMUNU KORUMAK İSTEYENLERİN TENİSİ TERCİH ETMESİNİN 4 NEDENİ

Tenis oyunu, ikişer kişilik iki takım arasında ya da iki kişi arasında oynanabilen olimpik bir spor dalıdır. Tenis oyunun avantajlarından biri de ekipman gereksinimin az olmasıdır. Tenise başlamak için raket ve bir tenis topuna sahip olmak yeterli olacaktır. Bunları da Ankara ve daha pek çok şehirdeki spor malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz. Aynı zaman da tenis oyunu, kişinin fiziksel ve psikolojik sağlığı üzerinde de pek çok olumlu etkiye sahiptir. Bireyin vücut gelişimine ve sağlıklı bir şekilde zayıflamasına da fazlası ile katkı sağlamaktadır. Peki, formunu korumak isteyenlerin tenisi tercih etmesinin 4 nedeni neler olabilir onlara bir bakalım;


Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Fenerbahçe Spor Okulları Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: 1. Meşrutiyet Caddesi Nacit Avcı Sokak No:1 Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonu Etimesgut - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara


  • 1.Tenis, öncelikle bireyde olumlu bir beden algısı oluşturmaya yardımcı olacaktır. Vücutlarından, görünümlerinden rahatsızlık duyan bireyler tenis ile bu düşüncelerini aşmaya başlayacaklardır. Bireylerde özgüven duygusunun kuvvetlenmesini sağlayarak onların oyun içerisinde daha aktif bir şekilde performans göstermesini sağlayacaktır. Böylelikle de bireyler, oldukça fazla efor sarf edecek ve daha fit daha sağlıklı bir görünüme sahip olacaklardır. Ayrıca tenis, yeme bozuklukları – obezite gibi sağlık problemlerine sahip bireylerde de olumlu bir gelişme sağlanmasına katkı sağlayacaktır. Hem sağlıklı bir şekilde zayıflamaya yardımcı hem de psikolojik açıdan pek çok olumlu etkiye sahip olan bu spor dalı formunu korumak isteyenlerin tercihleri arasında olmalıdır.
  • 2.Tenis, sıkı bir antrenman disiplini gerektirmektedir. Oyuna etkin bir şekilde dahil olan, antrenmanlara düzenli bir şekilde katılım gösterip antrenman ve maçlarda sık sık yapılmakta olan depar, zıplama, topu yakalama çabası gibi hareketler ile kişi daha çevik, daha dinç ve daha hızlı bir yapıya sahip olacaktır. Böylelikle hem formunu koruyacak hem de vücut yapısına olumlu yönde özellikler kazandıracaktır.
  • 3.Tenis oynayan bireyler daima korttaki hareketleri kontrol ederler bu esnada da büyük kas gruplarını kullanırlar tüm bu şeyler birey de el, göz ve genel vücut koordinasyonlarının gelişmesini sağlar. Ayrıca tüm sportif aktivitelerde koordinasyon fazlası ile önemlidir, teniste ise bu genel vücut koordinasyon gelişimi diğer spor dallarına göre daha etkin bir şekildedir dolayısıyla tenis ile formunuzu korurken genel vücut koordinasyonunu da geliştirip diğer spor dallarında da başarılı bir performans gösterebilirsiniz.
  • 4.Tenis oyunu oynayan bireyleri bağışıklık sistemi sağlıklı bir şekilde gelişir ve bireyler dengeli, düzenli ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazanırlar bu durumda bireylerin formunu korumasına fazlası ile yardımcı olacaktır.