SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN FUTBOLU SEÇMENİN 3 TEMEL NEDENİ

blog yazısı ekle !

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN FUTBOLU SEÇMENİN 3 TEMEL NEDENİ

Herkes sağlıklı bir şekilde yaşamak ve hayatı boyunca bu sağlıklı yaşamı devam ettirmek ister. Sağlıklı yaşamak için en önemli şey sağlıklı bir şekilde beslenmektir. Sağlıklı beslenmenin yanında kişinin spor yapmasıda önemlidir. Sağlıklı yaşamak için yapılan sporun seçimi oldukça önemlidir. Sağlıklı yaşam için futbolu seçmenin üç temel nedeni ile spor seçmeninin önemini açıklayalım.



Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Fenerbahçe Spor Okulları - Batıkent

Batıkent

devamını oku... Adres: Kent Koop 1867. Cadde No:5 (Şehit Demet Sezen Kız Anadolu Lisesi Spor Salonu) Yenimahalle Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Gorilbey Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Esat Caddesi No:115 Çankaya - Ankara

Mehmet Emin Resulzade Spor Kulübü

Çukurambar

Eğlenceli ve dolu dolu antrenmanlar, hem kişisel gelişim hem takım odaklı özel çalışmalar, her yaş grubu için eğitsel oyunlar. Mehmet Emin Resulzade Spor kulübü olarak Voleybol, Basketbol, Futbol kız - erkek antrenmanlarımız başlamıştır.devamını oku... Adres: Öğretmenler Caddesi 1472 Sokak Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi Çukurambar-Ankara


Sağlıklı yaşamanın ilk şartı sağlıklı beslenmektir. Sağlıklı beslenme alışkanlığını çocuk yaşta edinen bir birey bunu hayatı boyunca sürdürür. Sağlıklı beslenmek hem organların daha iyi çalışmasına hem de kişinin kendini daha iyi hissetmesine yardımcı olur. Sağlıklı yaşamın bir diğer koşulu ise düzenli spor yapmaktır. Spor yapmak isteyen kişi yürüyüş, koşu, jimnastik gibi sporları yapabileceği gibi futbol, basketbol gibi spor dallarından birisini de seçebilir. Futbol bütün vücudun çalışmasına yardımcı olan bir spor dalıdır. Futbol sayesinde bütün kas ve kemik yapısı gelişerek güçlenir. Futbol oynayan kişi düzenli olarak futbol oynamaya devam ettiği sürece kilo sorunuda yaşamaz. Birçok kişi kilo problemi yaşamaktadır. Kilo çeşitli rahatsızlıkların temelini oluşturmaktadır. Düzenli olarak futbol oynayan bir kişi futbol sayesinde aldığı kilolardan kurtulurken ideal olan kilosunu da korur. Futbol ilerde yaşanacak solunum ve kalp rahatsızlıklarının engellenmesine yardımcı olur. Yüksek tansiyon probleminin de yaşanmasının önüne geçmiş olur. Sağlıklı yaşam için seçilen futbol kişiyi sadece fiziksel olarak etkilemez ruhsal olarak da etkiler. Takım halinde oynanan bir spor olan futbol sayesinde kişi arkadaşları ile birlikte hareket etmeyi onlarla kazananın mutluluğunu yaşar. Kişi daha çabuk sosyalleşerek toplum içerisinde kendisini daha rahat hisseder. Ruhsal olarak mutlu olan iyi olan bireyin hayat bakış açısı da pozitif olur. Buda kişinin mutlu ve sağlıklı bir hayat yaşamasına yardımcı olur. Sağlıklı olarak bir hayat yaşamak için kişinin psikolojisinin de iyi olması gerekir. Futbolda kişinin psikolojisini olumlu yönde etkiler. Sağlıklı yaşamak için kendinize en uygun olan sporu belirlemelisiniz. Bu sporu belirlerken uzman bir kişinin desteğini alabilirsiniz. Bu şekilde kendi becerinize ve vücut yapınıza uygun olan bir sporu belirlemeniz kolay olur. Ankara da yaşayanlar burada birçok spor kursu bulunmaktadır. Bu spor kurslarından birsini sağlıklı yaşamak için tercih edebilirsiniz.