DÖVÜŞ SPORLARINDA GÜÇ VE KONDİSYON

blog yazısı ekle !

DÖVÜŞ SPORLARINDA GÜÇ VE KONDİSYON

Bu egzersizler alt vücut, üst vücut ve vücudun öz gücünü arttırır. Aynı zamanda yumruk gücü ve tekme gücünü geliştirmeye yardımcı olacaktır. Dövüş sporları okulunda dersiniz olmadığı zamanlarda da egzersiz yapmak dövüş sporlarındaki potansiyelinizi arttırmanızı sağlayacaktır. Sürekli aynı egzersizleri yapmaktan sıkılmamak için dövüş sporları egzersizlerini ve diğer spor egzersizlerini karıştırabilirsiniz. Böylece farklı kaslarınızla çalışma imkanı bulursunuz. Ayrıca yaralanmaları engellemek, kasları dinlendirmek ve kas gücünü dengeli olarak geliştirmek için günlük olarak yapılan egzersizlerin dönüşümlü olması daha sağlıklıdır. Egzersizlere başlamadan önce ısınmak ve egzersiz esnasında spor hocasıyla çalışmak daha verimli ve güvenlidir.



Bu dövüş sporları egzersizleri yaralanmalara sebep olur. Egzersiz yaparken dikkatli olunuz.

Kartal pençesi: Kung Fu'da vuruşlar genellikle güçlü parmaklar ve elleri gerektirir. Kung Fu öğrencileri ellerini ve parmaklarını güçlendirmek için kartal pençesi denilen bir tekniği kullanırlar.

Demir Avuç: Antik zamanlarda dövüş sporları öğrencileri el ve ayak kemiklerini güçlendirmek için sert nesnelere vururlardı. Tehlikeli bir eğitim yöntemi olan demir avuç kemikleri güçlendirmek için etkilidir. Kung Fu dışında ki dövüş sporcuları bu tekniğin zararlı olduğunu düşünürler. Çünkü kan damarlarına zarar verebilir, olaşabilecek kırıklarla kemik yapısını zayıflatabilir ve sinir hasarına sebep olabilir. Bu egzersiz içerisine kum, demir bilye ya da çakıl taşı gibi nesneler doldurularak yapılır. Yanlış bir hareketle kemikleriniz kırılabilir. Bunun için evde denemek sakıncalıdır. Bu tür bir egzersizi denemek istiyorsanız spor hocanıza danışmalısınız.

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Tuğcu Fight Club Pt Studio

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mahallesi 3132 Sokak No:21 Yaşamkent-Ankara


Bacak Kondisyonu: Geçmiş zamanlarda Muay Thai öğrencileri de Kung Fu öğrencileri gibi ellerini ve bacaklarını güçlendirmek için sert nesnelere vuruyorlardı. Bu egzersizde demir avuç egzersizi gibi kemik kırılmalarına, sinir hasarına ve kan damarlarına zarar verebilir. Yanınızda profesyonel bir spor hocası olmadan denemeniz tavsiye edilmez.

El Egzersizi: Eski zamanlarda dövüş sporu öğrencileri için kum ya da pirinç dolu bir kova kullanarak ellerini güçlendirme egzersizleri yapıyordu. Bu egzersiz dövüş sporcularının kavrama gücünü, ön kol, bilek ve el kaslarının gelişmesini sağlar. Ayrıca yakalama ve boyun eğme, yumruk atma gibi teknikleri de geliştirir.

İtme-çekme Egzersizi: Yumruk ve bilek güçlendirmenin yanı sıra göğüs ve kol kası güçlendirmek için kullanılan bir egzersizdir. Ayrıca bazı dövüş sporcuları bu egzersizin eklemlerin etrafındaki deriyi sertleştirdiğine böylece dövüş sırasında olabilecek kırılma riskinin daha az olacağına inanıyor. Bu gelişmiş egzersiz tekniği Karate, Kung Fu ve Taekwando gibi dövüş sporlarında kullanılıyor. Bu egzersiz elde bulunan küçük kemiklerde daha fazla strese sebep olabilir ve yaralanma riskini arttırabilir. Potansiyel strese karşı yaralanmaları azaltmak