NEDEN TENİS OYNAMALIYIZ?

blog yazısı ekle !

NEDEN TENİS OYNAMALIYIZ?

Her yaştan insanın yapabileceği bir spor olan tenis, Ankara başta gelmek üzere tüm ülkede popüleritesini her geçen gün artırmaktadır. Federasyonun etkili çalışmaları ve medyanın tenise geniş yer vermesi de toplumun tenise olan ilgisinin artmasında etkili olmuştur. Tenis sporuna duyulan bu büyük ilginin ve talebin pek çok olumlu nedenleri bulunmaktadır. Sağlıklı bir yaşamın yanı sıra duygusal ve zihinsel gelişim ve daha pek çok olumlu sebeplerden dolayı tenis sporu yapmakta fayda vardır. Neden tenis oynamalıyız?



Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Fenerbahçe Spor Okulları Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: 1. Meşrutiyet Caddesi Nacit Avcı Sokak No:1 Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonu Etimesgut - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara


Tenisin psikolojik, fiziksel ve sosyal açılardan olmak üzere üç ayrı açıdan faydalarını görmek mümkündür. Vücuttaki genel yağ yakımının sağlanması, denge, çeviklik, esneklik, vücut koordinasyonunun artması gibi pek çok fiziksel faydanın yanında psikolojik olarakta olumsuz şartlara karşı mücadele etme, rakiplere karşı yaşanan zorluklara karşı direnme gibi birçok faydalar sağlamaktadır. Ayrıca sorumluluk duygusu, disiplinli çalışma, strateji geliştirme ve plan yapma gibi becerilerinin de artmasına etki sağlamaktadır. Sosyal yönden de her yaştan kişiye eşsiz ortamlar sunan tenis sporu ile unutulmaz arkadaşlıklar kurarken, işlerinizle ilgili pek çok bağlantıya da ulaşabilirsiniz. Tenisin olumlu etkilerinden olan sosyal yaşamdaki gelişmeler , yepyeni kapıların açılmasına da olanak sağlayabilir. Tenis kluplerinde oynayan çocuklar, profesyonel tenisçi olmasalar da pek çok özel üniversite de ya da yurt dışındaki üniversitelerde tenis oynamalarının bir avantajı olarak, masrafların ciddi bir bölümünden muaf olarak eğitim hayatlarını sürdürebilir ve karşılarına tenis sayesinde çıkan kariyer fırsatlarını da değerlendirme imkanına sahip olabilirler. Çocukların daha fazla ne kadar akıllı olabileceklerinden ziyade yaşam içerisinde başarıyı yakalamaya yarayan duygusal ve sosyal becerilerin öğrenilmesiyle duygusal zeka gelişimi doğru orantılıdır. Tenis sporu duygusal zekanın gelişmesinde büyük rol oynamaktır.
Tenis oynamak için daha sayamayacağımız pek çok neden bulunmaktadır. Eğlenceli ve bireysel bir spor olan tenis, her yaştan insanın severek yapacağı spor dallarından olmasından dolayı da tercih sebebidir. Yapmanız gereken tek şey sizin için en uygun olan raketi alarak en yakınınızda bulunan tenis kortuna giderek, bu eğlenceli ve sağlıklı spor dalını yapmaktır.