ANKARA YÜZME

blog yazısı ekle !

ANKARA YÜZME

Deniz olan şehirlerde su sporu olan yüzmeyi rahatlıkla öğrenebilir ya da geliştirebiliriz. Bunun yanı sıra deniz olmasa da yüzme imkânı bulabileceğimiz şehirler vardır. Ankara gibi... Ankara yüzme hakkında ufak bir araştırma yaptığımızda pek çok alternatifimizin olduğunu görebiliriz.

Yüzme sporunun pek çok faydası bulunmaktadır. Tüm vücut kaslarını geliştirdiği için vücut gelişiminde çok önemli katkısı bulunmaktadır. Bu gelişimi sağlamak için erken yaşta yüzme sporuna başlamak gerekmektedir. Çok kalori harcamamıza yardımcı olduğu için aşırı kilo almayı engeller, daha fit ve sağlıklı bir fiziğe sahip oluruz. Zaten yüzücü insanlar ilk bakışta göze çarpan formda bir vücuda sahiptir. Bunlar dışında diğer sporlara göre kırılma, yaralanma olasılığı çok düşüktür. Daha risksiz bir spordur. Eklem ve kas ağrısı yaşayanlara omurga üzerindeki baskıyı azalttığı için uzmanlar yüzme sporunu önerirler. Ayrıca kalp hastaları için öncelikle önerilen yüzme sporudur. Diğer sporlar yorucu ve kalp basıncını arttırdığı için yüzme sporu bu yönden çok faydalıdır. Hem yorucu değildir hem de fayda sağlar.

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Ada Yüzme Kursu

Çukurambar

devamını oku... Adres: Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:43/1 ( Sportif Yaşam Kulübü İçi ) Çukurambar-Ankara

Yeni Ufuklar Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Tunahan Mahallesi 211. Cadde No:12 Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eryaman - Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Spor Mektebi Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi Başkent Bulvarı 2372. Sokak No:2 (Botanik Metro Durağı) Batıkent Uğur Okulları Yenimahalle - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

ENT Spor Akademisi

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Kaplan Caddesi 8/B Daire:49 Bordo Platinum Residence Etimesgut - Ankara

Başkent Yüzme Spor Kulübü Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Gordion AVM Karşısı Çankaya - Ankara

Başkent Yüzme Spor Kulübü Yenimahalle

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Yenimahalle - Ankara

Anadolu Şahin Spor Kulübü

Keçiören

Final akademi spor kulübü olarak her yaştan ve seviyeden kişilere spor kültürü aşılamak birinci hedefimizdir. Sporun kişisel gelişime özellikle fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişime faydası aşikardır.

Çocuk ve yetişkin gruplarımıza özel eğitim ve grup eğitimleri uzman antrenörler eşliğinde yüzme , Voleybol ,Kort Tenisi ve Basketbol branşlarında amatör ruhla profesyonel eğitim vermek gayemizdir.

Yüzme branşımız içerisinde bel fıtığı , boyun fıtığı , skolyoz, eklem rahatsızlığı ve kilo problemi olan kişiler için havuz antrenmanlarımız vardır. Yerimiz Keçiören Final koleji kampüsü içerisindedir. Tesis yeni , son derece modern ve temizdir.devamını oku...
Adres: Osmangazi Mah. Aşıkpaşa Cad. Final Okulları Keçiören Kampüsü Keçiören - Ankara

Gorilbey Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Esat Caddesi No:115 Çankaya - Ankara


Ebeveynlerin temel görevlerinden biriside çocuklarının yeteneklerini keşfetmektir. Erken yaşta yüzme sporuna yönlendirmeliler. Çocuklar sadece yüzme öğrenip bırakacağı gibi, milli bir yüzücüde olabilir. Burada nasıl yönlendireceğimizi titizlikle takip etmeliyiz. Yüzme sporunun eğitimini veren çeşitli yerler vardır. Bunları iyice araştırdıktan sonra kendimiz için en uygun olan yeri tercih edebiliriz. Yaşadığımız yer buna imkân sağlıyorsa ihmal edilmemesi gereken bir spordur. Mesela Ankara gibi bir yerde yaşıyorsak ve yüzme sporuna başlamak ya da geliştirmek istiyorsak Ankara yüzme adı altında araştırma yapabiliriz ve kararımızı o doğrultuda verebiliriz.

Yüzme sporunda çeşitli stiller vardır. Bunlar şu şekildedir: serbest yüzme, kelebekleme yüzme, kurbağalama yüzme, sırtüstü ve karışık yüzmedir. Bu stiller içerisinde en hızlısı serbest yüzme stilidir. En çok uğraş isteyen ise kelebekleme stilidir ve zor bir stildir. Sırtüstü ise serbest stilin ters şekilde yüzülenidir. Kelebekleme stiline göre çok daha rahattır. En yavaşı ise isminden de anlaşılacağı gibi kurbağalama stilidir. Kurbağanın yüzüş şeklinde uygulanan bir yüzüş stilidir. Yüzme sporu sahip olduğumuz bedenin hem her kasının çalışmasını hem de dinlenmesini sağlayan, hayatımızda mutlaka yer ayırmamız gereken bir spor dalıdır.